Fülesbagoly

Turnéra viszi 25 éves debütáló lemezét a Clawfinger

2018. augusztus 04. - NagySzabolcs

Negyed évszázados már minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb rapmetal lemeze, a Deaf, Blind, Blind. Az évforduló alkalmából turnéra is viszi az albumot a stockholm-i csapat. A koncertlistában leginkább német állomások szerepelnek, magyar egyelőre nem.

clawinger.jpg

Zak Tell énekes és Jocke Skog szintetizátoros Stockholmban, a Rosegrove kórházban dolgoztak ápolóként, amikor megismerkedtek, és 1988 nyarán megalakították a Clawfingert (az első lemezen van is egy Rosegrove c. szám.) Helyi arcokkal kiegészülve zenekarrá alakultak, és 1993-ben kijöttek a Deaf, Dumb, Blind című zseniális lemezzel. Az antirasszista és társadalomkritikus csapat azzal ütött igazán nagyot, hogy a rapelés mellett atomhangzású gitárok kaptak szerepet a dalokban, emellett az elektronikát is használták, nem beszélve a fogós dallamokról sem. Olyan örökzöldek sorakoznak az albumon, mint a Nigger, a Catch Me, a Don't Get Me Wrong vagy az I Need You. Az évforduló alkalmából ősszel megturnéztatják a lemezt, a nyilvánosságra hozott városok: Berlin, Bochum, Hamburg, München, London, Alkmaar és Eindhoven. Budapesti állomásról egyelőre nincs szó, remélhetőleg lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7314161037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása