Fülesbagoly

A legrangosabb német dzsesszdíjat kapta Snétberger Ferenc

2018. augusztus 04. - Bagolyhír

Németország legrangosabb dzsesszelismerését, a JTI Trier Jazz Award elnevezésű díjat vehette át Snétberger Ferenc gitárművész Trierben, a Mosel Musikfestivalon - hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában pénteken.

snetberger.jpg

"Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok" - hangsúlyozta Snétberger Ferenc az M5 csatornának adott telefonos interjúban. A gitárművész emlékeztetett arra, hogy a rangos zenei díjat olyan hírességek vehették át eddig, mint Stefano Bollani olasz zeneszerző, Markus Stockhausen német tromibatművész-zeneszerző és Toots Thielemans belga szájharmonika-művész, zeneszerző.
Snétberger Ferenc a díjat zenei munkásságáért, valamint a Snétberger Zenei Tehetség Központ létrehozásáért érdemelte ki, amely hátrányos helyzetű tehetségeket támogat.
A csütörtöki díjátadón a Snétberger Trió koncertet is adott, valamint kisfilmben mutatták be a Snétberger-központ munkáját. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész jelenleg Berlinben él és második otthonaként tekint a német fővárosra - hangzott el a műsorban. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5914160987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása