Fülesbagoly

Kéthetente egy koncert, és 9 évvel tovább élsz

2018. július 28. - tothjutka

Egy kutatás szerint kéthetente egy élőzenés koncert látogatása kilenc évvel hosszabbíthatja meg egy ember életét.

concert.jpg

A gyakori – minimum kéthetente egyszeri – koncertlátogatás akár kilenc évvel is meghosszabbíthatja az ember életét – derül ki az O2 és Patrick Fagan magatartáskutató közös tanulmányából. A magyarázat szerint az élő zene hallgatása javítja az önbecsülést, elősegíti a valahová tartozás érzését (közösségi élményt ad), valamint mentálisan stimulál. Mindezek együtt az általános jóllét összetevői.

A kutatás során pszichometriai teszteket és EKG-vizsgálatokat alkalmaztak, és az eredmény szerint már egy alig 20 perces koncertlátogatás is 21%-kal javítja az általános jóllétet. Éppen ezért a végkövetkeztetés és javaslat az, hogy a boldog, teljes, hatékony élethez és az egészséges önértékeléshez kéthetente egy koncertre mindenki látogasson el.

Ahogy öregszünk, talán nehezebben vesszük az akadályokat,sokan morognak, mert a bulik túl későn kezdődnek, az előzenekarok túl hosszan játszanak, a legmagasabb és legizzadtabb emberek pedig tuti, hogy pont elénk és/vagy mellénk állnak a tömegben…de a kutatás szerint még így is megéri koncertre járni! A jótékony és hosszú távú hatásokért cserébe a kutató szerint érdemes kicsit elnézőbbnek vagy ha úgy tetszik, lazábbnak lenni.

Hajrá élő zene, menjetek minél több koncertre és éljetek soká!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3814145647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása