Fülesbagoly

Szobrot kap Chris Cornell

2018. július 26. - Bagolyhír

Augusztus végén avatják fel a Soundgarden tavaly elhunyt énekese, Chris Cornell életnagyságú szobrát a grunge szülővárosában, Seattle-ben, a Popkultúra Múzeumban. Az intézményben újra látható a világjáró Nirvana kiállítás, augusztus közepén pedig egy Pearl Jam-tárlat is nyílik.
cornellfoto.jpg

Gitárral és pengetővel a kezében, hosszú hajjal, bakancsban, felesége megfogalmazása szerint „rockisten pózban” ábrázolja Chris Cornellt az az életnagyságú szobor, amit augusztus 29-én avatnak fel a Seattle-i Popkultúra Múzeumban. Nick Marra szobrászt a tavaly öngyilkosságot elkövetett rockzenész özvegye, Vicky Cornell kérte fel a munkára. A művész egy fotó alapján formálta meg a bronzszobrot, de a fia egyik 190 cm-es barátja is modellt állt neki, aki olyan magas, mint a zenész volt. A már majdnem teljesen kész műről most mutatták be az első fotókat.

cornellszobor.jpgChris Cornell tavaly májusban lett öngyilkos a Soundgarden egyik koncertje után. Pályafutása során zenekaraival 30 millió albumot adtak el, 15 Grammy-jelölést kaptak és kétszer el is nyerték a díjat. Chris Cornell idén még csak 54 éves lenne. Felesége azért adományozza a szobrot a Popkultúra Múzeumnak, mert a rocksztár Seattle-ben kezdte a zenei karrierjét. Az amerikai nagyváros különleges szerepet játszik a rockzene történelmében, hiszen innen indult világhódító útjára a grunge és a garázsrock stílus is. Nem véletlen, hogy a Seattle-i Popkultúra Múzeumban hat év külföldi turnézás után újra látható a világjáró Nirvana kiállítás. A látogatók csaknem 200 ritkaságot, fotókat, hangszereket, ruhákat, posztereket is láthatnak.

A Pearl Jam történetét 1990-től napjainkig bemutató tárlat augusztus 11-én nyílik meg. A kiállításra maguk a zenekari tagok bocsátottak különböző tárgyakat a múzeum rendelkezésére, köztük hangszereket, színpadi kellékeket, fellépőruhákat, eredeti fotókat és képzőművészeti alkotásokat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6914142599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása