Fülesbagoly

Magasba száll Szelina

2018. július 15. - Bagolyhír

Kislányként egy Pocahontas-betétdalt énekelt, és ez a semmitmondónak tűnő esemény most fontos pillanat lett Dósa Szelina életében: az akkori történések ihlették a Magasba című dalát, amit most megmutatunk a hozzá forgatott klippel együtt. Fülesbagoly-premier.

szelina_kep_01.jpg

Szelina az egyik legizgalmasabb hangú magyar énekesnő. Mi magunk akkor szembesültünk ezzel a ténnyel, amikor jelentkezett a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóra, és a döntőbe jutva elvarázsolt minket. Magyar nyelvű szólóalbuma év végén jelenik meg Ember a vízben címmel, melyről a Magasba az első dal, amit az énekesnő megmutat a lágy, és egyben kraftos, soul stílussal ötvözött pop kedvelőinek. A lemez dalai looper pedállal, eleinte  a cappella verzióban íródtak, a szövegek később csatlakoztak a dallamokhoz Bánk Attila által, aki az énekesnő történeteiből merítve álmodta meg az album sajátos témáit. A Magasba című dalukról ezt írta Dósa Judit a sajtóanyagba:

A történetek, amiket a legjobban szeretünk? Azok a mesék, amik felemelnek, és cselekvésre késztetnek, amik elhitetik velünk, hogy nekünk is sikerülhet. Ahol együtt növekedhetünk, együtt küzdhetünk a hőssel. Ahol vele együtt szállunk a magasba, kudarcainkat magunk mögött hagyva, tanulva, merítve belőlük. Azok a mesék, amelyekben egy apró momentum visszaköszön a sikerhez vezető úton, vagy ahol épp az a gyermekkori pillanat juttatja célba a hőst, ami a film elején olyan kedvesen semmitmondónak tűnt.

Szelina első, magyar nyelvű dala mögött ez a pillanat egy vidéki művelődési ház színpadán álló kislány képe, aki a Pocahontas film Ezer színnel száll a szél című dalát énekli épp. Azóta ezer színével találkozott a zenének, és az a gyerekkori motívum most egy olyan énekesnő zenéjében köszön vissza, aki épp a #backup pontját keresi, ahogyan talán te is. Azt a pontot, ahol még most, amikor lent vagy, még most is tudod, hogy ez Az az élet. Az, amelyikben megtaláltad az abszolút tökéletes dalt ahhoz, hogy továbbra is kitarts az álmaid mellett. Azt a dalt, ami magasba repít a mélyből, mert van egy zene, ami aktiválja a saját biztonsági mentésedet arról az önmagadról, akihez vissza akarsz találni, aki felé nap, mint nap úton vagy. És, ahogy hallgatod, minden lehetségesnek tűnik, a zene ívével együtt megérzed, hogy te is emelkedsz. Ez az a dal, ez az a pillanat, ez az a motiváció, ami irányba állít. Rázd le a kudarcaid árnyait és szállj!

Akkor nincs más hátra, lássuk a klipet! /Fotó: Laki Zoltán/

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3914114481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása