Fülesbagoly

Induló zenekarokat támogat idén is az NKA

2018. július 06. - Bagolyhír

Kihirdették a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának legfrissebb pályázatát. Az Induló Előadói Alprogram pályázata révén újabb 20 feltörekvő zenész vagy zenekar kaphat 2 millió forintos támogatást. Pályázni augusztus 6-ig lehet.

mongooz.jpg

A Nemzeti Kulturális Alap induló előadók számára kiírt pályázatával hivatalosan is elindul a Hangfoglaló Program ötödik évada. A Program pályázatai közül várhatóan ismét erre érkezik arányaiban a legtöbb jelentkezés, hiszen a korábbi években is több mint háromszázan jelentkeztek egy-egy felhívásra. Az előző években olyan, mára ismert zenekarokat segített a Program az indulásban, mint a Margaret Island, Lóci játszik, a Mongooz and the Magnet, a Mörk, Antonia Vai, vagy a Freakin’ Disco és a Ham Ko Ham.

A kiírást ma tette közzé az NKA és 2018. augusztus 6-ig lehet pályázni.

A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramja pályázatának célja az ötödik évadban is változatlan. Olyan már nem teljesen kezdő, tehát némi színpadi rutinnal és saját dalokkal rendelkező formációknak szeretne segíteni, amelyekben meg van a potenciál, hogy a hazai könnyűzenei piac meghatározó szereplőivé váljanak. A támogatás révén új lemez és klipet készíthetnek, összeállíthatják saját promóciós anyagaikat és lemezbemutató turnéra is indulhatnak. Miként a korábbi években, az ötödik évadban is a Program által felkért mentor segíti majd a nyertes pályázók munkáját.

Az elbírálás folyamat sem változik. A jelentkezők közül először a Hangfoglaló Program Kollégiuma választja ki azokat – az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyjából a jelentkezők negyedét –, akiket akár támogathatna is a Program. A végső döntés meghozatalában – azaz a várhatóan húsz formáció kiválasztásában – azonban ismét egy szakmai zsűri segítségét kéri a Kollégium, amelynek tagjai élőben hallgatják meg a jelentkezőket. Immár második éve az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat megyei és határon túli versenyeinek győztesei automatikusan bekerülhetnek az élő meghallgatásra, amennyiben érvényes pályázatot nyújtanak be az NKA-hoz. A meghallgatás várhatóan október elején lesz, a végső döntés pedig október végére várható.

A pályázat feltétele, hogy az indulóknak a pályázat beadásáig maximum egy nagylemeze jelenhetett meg, nem lehet érvényes lemezszerződésük, az elmúlt egy évben legfeljebb 20 koncertet adhattak, és maximum két dalukat játszották országos rádiók. A Kollégium arra is felhívja az indulók figyelmét, hogy érdemes időben elkezdeni a pályázatok összeállítását, főleg először pályázók esetében, mivel az NKA regisztráció néhány napos átfutási időt vesz igénybe.

 A pályázat innen érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2314096939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása