Fülesbagoly

Négy fős lett a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó

2018. május 15. - Bagolyhír

Két belga muzsikussal quartetté bővült a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó. A miértekről az énekesnő nyilatkozott nekünk, és rögtön meg is mutatott két, kizárólag YouTube-ra szánt dalt. 

vhbgyq_hlj.png

- Gyémánt Bálinttal eddig két lemezünk jelent meg duóban, és nemrég elhatároztuk, hogy a következő közös albumunkat quartetté bővülve, dobbal és basszussal vesszük fel - nyilatkozta a Fülesbagolynak Veronika. - Nagyon élvezzük a duókoncerteket, és az elmúlt években rengeteget dolgoztunk rajta, hogy egy teljes estén át lekössük az embereket egyetlen gitárral és énekhanggal, ugyanakkor megszületett bennünk a vágy, hogy ritmusszekcióval is dolgozzunk ismét. Ehhez a belga jazz élvonalából sikerült magunknak megnyerni két fantasztikus zenészt, Nicolas Thys nagybőgőst és Antoine Pierre dobost, akiket még a brüsszeli tanulmányaim során ismertem meg. Az első pillanattól nagyon inspiráló velük dolgozni, rendkívül gördülékenyen mentek a próbák. Mindketten éltek New York-ban, a legkorszerűbb hangzásokra számíthatunk tőlük.

Áprilisban, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt az első koncertjük négyesben, ekkor kihasználták, hogy Antoine és Nicolas a városban vannak, és egy délutánra stúdióba vonultak felvenni a most bemutatott két dalt. Ezek a felvételek csak a YouTube-ra készültek, a quartet közös lemezét júliusban veszik fel, és jövőre fog megjelenni itthon és Nyugat-Európában.

- Gyémánt Bálinttal mindketten írtunk dalokat az új lemezre, ez a projekt a duónk folytatása, és azokat a hangzásokat, amiket ott elértünk, most kibővítve visszük tovább - folytatta Veronika. - A két dal közül az elsőt, a Shapeshiftert Bálint szerezte, én pedig szöveget írtam hozzá arról, milyen erő kell ahhoz, hogy valaki kitörjön egy ördögi körből. A második dal, a Tillárom kakukktojás, hiszen magyarul szól. Valahogy kifakadt belőlem egy népiesebb dallam, és gondoltam, szóljon a szövege magyarul. A szavak egy része hangutánzószó, nagyon jó játék volt megírni.

Két belga zenésztársuk legközelebb júliusban jön Magyarországra koncertezni velünk, így a quartetet élőben július 17-én, az Opus Jazz Clubban lehet meghallgatni, illetve a Művészetek Völgyébe is elcsábították őket, ahol július 20-án lépnek fel együtt Veronika kapolcsi udvarában. Az Opus koncertre érdemes már most jegyet foglalni.

És akkor halljuk a két dalt!

/Fotó: Hegyi Júlia Lili/

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9113944858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása