Fülesbagoly

Johnny Gold lett a Terminátor

2018. május 15. - Bagolyhír

Új dologba kezdett Tokay Péter. A több díjnyertes alkotást jegyző rendező videóblogot indított, betekintést engedve a filmesek világába. A sorozat első epizódja már meg is érkezett: a ’Johnny Gold a Terminátor’ című részben Tánczos Tamás is feltűnik a színfalak mögött.

tokay_peter_2.jpg

Tokay Péter nevét elismerés övezi a filmes szakmában. A Pixel Film díjnyertes rendezője az elmúlt 15 évben több mint 200 videoklipet, illetve rengeteg, imidzs-, koncert- és reklámfilmet forgatott. Dolgozott külföldi és magyar zenekarokkal egyaránt, köztük olyan együttesekkel, mint a Tankcsapda, a Paddy and the Rats, a Depresszió, a Bon-Bon, a Kowalsky meg Vega vagy az Ocho Macho. Bár az alkotásait már több millióan látták, a nézők többségének valószínűleg fogalma sincs, miként zajlottak a munkafolyamatok. A rendező úgy döntött, mostantól a közönséget is beavatja a filmezés kulisszatitkaiba: MR PXL néven elindított egy videóblogot, melynek heti rendszerességgel megjelenő epizódjain keresztül betekintést enged a filmesek világába.

„Az elmúlt 2-3 évben a vloggerkedés rettentően felkapott dolog lett, egy teljesen új online iparágnak számít. Külső tanácsoknak és ötleteknek köszönhetően bennem pontosan egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg, hogy ilyesmivel is foglalkoznom kellene” – magyarázza Tokay Péter. „Magyar, illetve külföldi tekintetben sem véltem felfedezni olyan videóblogokat, amelyek konkrétan egy olyan világot, illetve közeget mutatnának be, ami sok ember számára különben izgalmas és rejtelmes.”

A rendező bő fél évvel ezelőtt kezdett el a forgatásokon, illetve koncerteken anyagokat gyűjteni, és 2018 elején döntötte el végül, hogy ezekből vlog formájában nekiáll saját tartalmakat gyártani. A közeg, amelyben a szakmájából kifolyólag mozog - beleértve azokat az embereket, akikkel körülveszi magát - a többség számára biztos, hogy szokatlan. A MR PXL epizódjai a szakmai dolgok mellett emiatt is nagyon sok újdonságot adhatnak.

„Akiknek nincs közük a filmes iparhoz, azok csak a végterméket látják, ami reklámfilm esetén átlagosan 30 másodperc, klipeknél pedig nagyjából 4 perc hosszúságú anyagot jelent. Nagyon sokan nem tudják, hogy egy forgatás előkészítése akár másfél-két hónapig is eltarthat, mennyi energiát, pénzt és stábtagot kell beinvesztálni, illetve megmozgatni, hogy összeálljon a projekt. A vlogon keresztül igazából egy szakmát, illetve művészeti iparágat szeretnék bemutatni a nagyközönségnek, szűkebb körben akár kezdő filmeseknek, továbbá felkelteni az érdeklődését azoknak, akik még nem döntötték el, milyen pályát válasszanak” – mondja Tokay.

A rendező szerint, aki az elmúlt 10 évben nagyon sok fiatalt indított el a pályán és különböző előadásokat is tartott filmes témában, ez a vlog egyben tanító jellegű is, mert az epizódokon keresztül tulajdonképpen a saját tapasztalatait adja át. A vizuális tartalmakat igyekszik úgy összeállítani, hogy az mindenki számára könnyen befogadható legyen. A körülbelül 10 perces részeket zenére vágott montázsokkal és vicces jelenetekkel színesíti, ezáltal egy sokkal lazább, pörgősebb jelleget adva az egésznek. A szakmai dolgokba, melyek közt kameratesztek, terepszemlék, forgatási előkészületek is szerepelnek, épp csak olyan mélységig megy bele, hogy az mindenkinek érthető legyen. Az epizódokat szisztematikusan építi fel: a videók első fele különböző gondolatmeneteket tartalmaz, míg a második bemutat egy konkrét forgatást.

A vlog előzetest követően, mely egy héttel ezelőtt került fel a YouTube-ra, május 13-án érkezett meg az első epizód, rögtön egy ismert arccal: Johnny Gold, azaz Tánczos Tamás Terminátort alakít abban a szuperhősöket és egyéb ismert karaktereket felvonultató televíziós reklámfilmben, melynek forgatását Tokay az előkészületektől a felvételek végéig bemutat.

A múlt heti beharangozó alapján egyébként már sejthető, hogy a következő részekben kik szerepelnek majd - hamarosan a Depresszió, a Paddy and the Rats és az Ocho Macho klipjeinek forgatásába is betekinthetnek a nézők, illetve a Bon-Bon ’Itt minden a régi’ című visszatérő videójának felvételeibe, melyben olyan hírességek szerepelnek, mint Pindroch Csaba, Gesztesi Károly, Gubás Gabriella, Szorcsik Viktória, Balázs Andrea és Kautzky Armand. Az egyes epizódok heti rendszerességgel, vasárnaponként kerülnek fel a videómegosztóra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7013945126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása