Fülesbagoly

Hajótörést szenvedtek a miskolci kalózok

2018. március 30. - Bagolyhír

Elkészült a Paddy and the Rats és a Napalm Records közös klipsorozatának utolsó része: a Castaway című dalhoz Portugáliában forgatott videót a zenekar.

paddy_and_the_rats5.JPG

Hamarosan világszerte megismerik a Paddy and the Rats zenekart, április 6-ától ugyanis már minden kontinensen elérhető lesz a csapat Riot City Outlaws című albuma. A Grammy-díjas Cameron Webb-bel készített lemez nemzetközi megjelenését három videoklippel harangozzák be a zenészek, melyek közül ez első január végén, a második pedig néhány héttel ezelőtt került fel a Napalm Records YouTube csatornájára. A Join The Riot és a Where Red Paints The Ocean című nóták klipje után most végre a harmadik kisfilm is megérkezett: a sorozatot a Castaway című dal videója zárja, egészen elképesztő helyre kalauzolva a közönséget.

„A Castaway klipjét még tavaly októberben forgattuk Portugáliában, Algarve tengerpartján. Ez Európa egyik legcsodálatosabb természetes partszakasza, így a forgatáshoz tökéletes helyszínnek bizonyult. Azt szerettük volna éreztetni, hogy valóban egy lakatlan szigeten vagyok, ahonnan nincs hova menni és nincs kivel beszélni” - meséli Paddy, akinek a klip főhőseként egyáltalán nem volt könnyű feladata. Az együttes frontemberének egy partra sodródott, teljesen magára maradt hajótöröttet kellett alakítania.

„A forgatás alatt órákat töltöttem a hideg óceánban és naphosszat gyalogoltam cipő nélkül a bozótok között. Közben rájöttem, hogy tényleg nagyon nehéz élethelyzet lehet ruhák, élelem vagy bármiféle segítség nélkül egyedül maradni a világ végén, még akkor is, ha egy ilyen káprázatos tengerpartra vetődik az ember. A természet annyival erősebb az embernél, hogy esélye sincs ellene egy ilyen helyzetben” – mondja az énekes, hozzátéve: „A dalszöveg egy allegória. Az életben néha az ember olyan elszigeteltnek érzi magát, mintha hajótörött lenne egy lakatlan szigeten, mégis muszáj tovább mennie ugyanúgy, ahogy Sziszüphosz mítoszában. Tudjuk, hogy egy bizonyos ponton mindig visszagurul az a kő, de újra és újra neki kell menned a hegynek és tovább kell görgetni azt. Soha nem adhatod fel.”

A Castaway című dal klipjét, amit az előző két videóhoz hasonlóan szintén a díjnyertes rendezővel, Tokay Péterrel készített a csapat, a Napalm Records YouTube csatornáján lehet megtekinteni. Közben már a turnézást is megkezdték a zenészek – február eleje óta járják a hazai és külföldi klubokat, a nyári szezonban pedig nagyon sok fesztiválon is fellépnek majd itthon és Európa-szerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9213790954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása