Fülesbagoly

Kiadják a RATM botrányos koncertjét

2018. március 07. - matesas

Néhány hónappal a feloszlása előtt, 2000 augusztusában ikonikus utcai koncertet adott a Rage Against The Machine Los Angelesben. A fellépés tömegoszlatással és gumilövedékes golyózáporral zárult, a koncert hat dala most lemezen jelenik meg.

rage.jpg

A Demokrata Nemzeti Konvenció rendezvény és a kétpártrendszer elleni tiltakozásul lépett színpadra a RATM 2000. augusztusában Los Angelesben. A koncert előzménye, hogy az MTV a zenekart kérte fel az ingyenes koncertre a „Chose or lose” (választ vagy veszít) kampány keretében, a zenecsatorna így akarta voksolásra ösztökélni a fiatal szavazópolgárokat az amerikai elnökválasztáson. A Los Angeles-i városvezetésnek nem tetszett az ötlet, hogy a perzselő politikai töltettel átitatott Rage-dalok töltsék be a város utcáit, így nem járultak hozzá a zenekar fellépéséhez. A banda mégis színpadra állt, hat számot nyomtak le, hatalmas tömeg tombolt Zack de la Rocháék dühös zenéjére, ám a buli botránnyal végződött. Megérkezett a Los Angeles-i rendőrség ezerfős tömegoszlató egysége, és gumilövedékekkel zavarták el a nézőket.

A RATM április 21-én lemezen adja ki a legendás koncert anyagát, mi pedig most megmutatjuk a fellépésről készült filmet.

Live at the Democratic National Convention 2000 - Dallista:

1. Bulls on Parade

2. Testify

3. Guerilla Radio

4. Sleep Now in the Fire

5. Freedom

6. Killing in the Name

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5113721960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása