Fülesbagoly

Kowalsky: Republic-dal és újabb Aréna

2018. március 06. - RionaFbly

15 éve koptatja a színpadot a Kowalsky meg a Vega. A hosszú utazás során sokat változtak, de valahogy mégis sikerült mindvégig önmaguk maradniuk. Most újabb turnéra, nagyszabású koncertekre és egy Republic feldolgozásra is készülnek.

kowalsky_lead_kep.jpg

A Kowalsky meg a Vega zenekar olyan lágyan csordogált be a rajongók szívébe, mint egy tisztavizű kispatak a völgy mélyébe. Zenéjük a hosszú évek alatt folyamatosan alakult és csiszolódott, míg nem elérte mostani formáját, mely sokakat megérintett és magával ragadott.

Ennek a tizenöt éven át tartó fejlődésnek köszönhető, hogy legújabb lemezük, a tavaly októberben megjelent Kilenc című dupla album már a megjelenés havában tripla platinalemez lett. Így talán az sem meglepő, hogy ma már egy átlagos koncerthelyszín szinte nem is elég ahhoz, hogy minden érdeklődő élvezhesse zenéjüket és az általa közvetített értékeket. A február 17-én tartott Aréna koncert helyszínét előzetesen többször is bővíteni kellett, mivel jóval több érdeklődő volt, mint amire a szervezők eredetileg számítottak volna. Ezzel a nagykoncerttel egy igazi álmuk vált valóra, melyről részletesebben egy korábbi cikkünkben beszélgettünk Kowalsky-val. 

Hamarosan pedig 15 éves jubileumi turnéra indulnak, melynek első állomása a debreceni Lovarda lesz március 23-án, majd ellátogatnak többek közt Esztergomba, Gyöngyösre és Szombathelyre is. A kilenc állomásos turné keretein belül Budapesten is fellépnek majd, igaz a fővárosban egyetlen nyári koncertet ígérnek mindössze, melynek a Park ad majd otthont augusztus 31-én. Ehhez a zenekar annyit fűzött hozzá, hogy egyfajta kiegészítés lesz az Arénás koncerthez, melyről később ígértek bővebb tájékoztatást.

Ezen felül meglepetéssel is készülnek, ugyanis a következő nagylemezen egy Republic feldolgozást is szeretnének elhelyezni, de hogy melyik dalból, azt még nem árulták el. Ennek ellenére azért kíváncsiak arra, hogy aki ismeri a régi nagy slágereket az melyik dalra szavazna, mondván: a többség akarta akár itt is érvényesülhet.

És ha már a jövőbeli terveket szövögetik, miért ne futhatnának kicsit előre az időben és szervezhetnék a következő nagyszabású koncerteket? Már biztos, hogy a 2019-es évet Debrecenben a Főnix Csarnokban kezdik majd, valamint 2020-ban egy újabb koncertet terveznek a Papp László Budapest Arénában is.

Március 8-án pedig a Fonogram díjkiosztó gáláján izgulhatnak, ugyanis a Kowalsky meg a Vega jelölést kapott az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5213719732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása