Fülesbagoly

A legjobb zenék a felmondólevél mellé

2018. február 17. - RionaFbly

Amikor már nem bírod tovább a főnököd szekálását és nincs szó, ami elmondaná, mennyire gyűlölöd, és eleged van az egészből, akkor jönnek a dalok melyek amellett, hogy enyhítik a dühödet, felmondólevélnek is tökéletesek. Persze ha elég bevállalós vagy.

felmondos_zenek_lead_kep.jpg

Sokszor neked is eszedbe jutott már, hogy ha végre eljön a nagy nap és felmondasz, melyik zene adná meg az alap hangulatot mindehhez? Összeszedtük a legjobb dalokat, melyek önmagukban is felérnek egy felmondólevéllel, de azért menj biztosra és mielőtt kiposztolod a Facebookra őket, jelentsd be hivatalosan is a távozásodat, nehogy a végén ők nevessenek.

The Clash - Career Opportunities

Ismerős, amikor a főnök csak ígérget és ígérget, te meg mint a hülye töröd magad az elején, aztán szépen lassan rájössz, hogy csak játszanak veled és soha a büdös életben nem fogod megkapni a beígért előléptetést vagy fizetésemelést? Az 1977-es The Clash albumról származó pont erről szól.

Ramones - Job That Ate My Brain

Érzed hogy, hogy ha ez így megy tovább biztosan belebolondulsz. Sőt, talán már el is kezdődött. A Ramones Job That Ate My Brain című dala tökéletesen adja vissza az érzést, amikor már tényleg semmi de semmi sem motivál és szívesebben lennénk halottak, mint sem még egy percet bent töltsünk az irodában. Jusson eszedbe, mindig van lehetőség jobb helyet találni, csak egy picit tenni kell érte. A dal a banda tizenkettedik stúdióalbumán, a Mondo Bizarron szerepelt először, melyet a The Magic Shop stúdió közreműködésével adtak ki 1992-ben.

Tankcsapda - Nem kell semmi

Naná, hogy nem hiányozhat a listáról a Tankcsapda Nem kell semmi című száma! Jólesne elküldeni a főnök e-mailcímére egy felmondó levél kíséretében, ne is tagadd!

Five Fingers Death Punch - Jekyll and Hyde

Valld be, megkeseredtél, befásultál, ennyi volt. Sose voltál az a folyton morcos, mindenkit gyűlölök típus, most mégis a legkisebb apróságra is úgy reagálsz, hogy a kollégáid szó szerint menekülnek előled. Már korán reggel olyan képet vágsz a kávét szürcsölgetve, mintha citromsavat szopogatnál. Ilyenkor jólesik kiadni a sok feszültséget ,feltekerni a hangerőt és a főnök tudtára adni, hogy te nem akarsz mást csak élni a ki***tt életedet.

Johnny Paycheck - You can take this job and shove it

Nyilván a főnök mindent mindig jobban tud, pedig csak pár hónapja van itt, te meg már évek óta. Úgy is mindig talál valami apró hibát, amibe beleköthet, hogy a felsőbbrendűségét fitogtathassa. Nem kell feltétlen heves anyázások közepette elküldeni a pokolba, amikor végleg betelt az a bizonyos pohár, lehet ez poénosan is csinálni. A David Allan Coe által írt Johnny Paycheck 1977-es country dala pedig pontosan ezt teszi jó adag szarkazmussal megtöltve.

Engelbert Humperdinck - Please release me

És ha már poén, miért ne küldhetnénk szerelmes-szakítós dalt volt munkahelyünknek. A jól ismert dal eredetileg 1949-ben íródott Eddie "Piano" Miller valamint Robert Yount tollából, és számtalan zenész feldolgozta már, többek közt Engelbert Humperdinck is 1967-ben és azóta is talán ez az egyik legelterjedtebb változat mindközül.

Pantera - Fucking Hostile

A végére hagytam a legütősebbet, ha egy cseppet sem szeretnél elegáns lenni, de mindennél jobban vágysz arra, hogy a főnök tudtára add, mit is érzel valójában, a Pantera szívesen leüvölti a feletteseid fejét helyetted is.

Természetesen még egy rakás dalt ide lehetne sorolni, ami most kimaradt a listáról, és ha feltétlen késztetést érzel arra, hogy ezeket megoszd velünk, ne habozz hozzászólásban mindezt a tudtunk adni, hátha valakinek pont jól jön.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5813676292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2018.02.18. 13:24:03

Kimaradt a legjobb: Belga: Fáká (abszolút korhatáros :-))

N48 2018.02.18. 14:54:04

Turisas: Ten More Miles, Into The Free:
www.youtube.com/watch?v=lw8FdsQPxXA
www.youtube.com/watch?v=Z-FQCokApVE

A Ten More Miles-nak a klipje is elég jó :D
süti beállítások módosítása