Fülesbagoly

23 rock/metal lemez lesz idén 30 éves

2018. február 05. - matesas

A hard rock és a metal az öregedő műfajok közé tartozik, amikor több évtizedes távlatokról beszélünk, akkor aligha túlzó  ez a megállapítás. 2018-ban több klasszikus lemez 30. szülinapját ünnepeljük, a Metalinjektion ezekből szedett össze huszonhármat.

Termékeny esztendő volt 1988, mára kultikussá vált zenekarok sokasága készítette el pályafutása egyik legjobb lemezét. Az Iron Maiden „Seventh Son Of A Seventh Son” című albuma máig Dickinsonék egyik legnépszerűbb korongja, de a Metallica „And Justice For All” anyaga is mérföldkőnek számít a trash metal királyainak életművében. A Pantera „Power Metal” című lemeze is szintugrást jelentett, a Slayer a „South Of Heavennel” rukkolt elő, és ebben az évben adta ki első, „Ultramega Ok” című nagylemezét a Soundgarden. A Guns N’ Roses a fantasztikus debütáló album, az 1987-es „Appetite For Destruction” után ’88-ban kiadta a „G N’ R Lies” lemezt, amely az évek múlásával lett csak igazán a rajongók egyik kedvence. Lássuk, mi történt 30 évvel ezelőtt, milyen lemezekért álltak sorba a korszak rock/metal rajongói.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2413637432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infamous 2018.02.06. 20:06:53

Az a Carcass borító wazze. :D
süti beállítások módosítása