Fülesbagoly

105 évesen dobol az amerikai szupernagyi

2018. január 31. - matesas

Egy 1939-ben róla készült sajtófotó alatt nevezték el Viola Smith-t „Amerika leggyorsabb női dobosának”, és hihetetlen módon a hölgy 105 évesen még most is jó egészségnek örvend és ha úgy tartja kedve, a bőröket püfföli.viola.jpg

Hihetetlen videót bányásztak elő az internet bugyraiból a Loudwire szerkesztői. Az 1939-es televíziós felvételen a Viola Smith vezette női zenekar, a Coquettes látható, a dobos hölgy körülbelül úgy csépeli szerkóját, mintha mondjuk John Dolmayant látnánk a System of a Downból. Egy női dobos akkoriban korántsem volt megszokott, Smith produkciója igazi szenzációnak számított, el is nevezték őt „Amerika leggyorsabb női dobosának”. A szupernagyi egyébként tavaly novemberben ünnepelte 105. születésnapját, manapság is beül a dobok mögé, sőt, egy igen megtisztelő rekord is az ő nevéhez fűződik: a világhírű Zildjian dobfelszereléseket gyártó cég vele áll szerződésben a legrégebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1613620330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2018.02.01. 14:29:53

Mondjuk az Index-címlapon beharangozó rock and rollhoz semmi köze, mert jazz (ami már azon is látszik, ahogyan a dobverőket tartja), de hagyjuk is.

Egyébként a jazz szónak is van olyan jelentése is, hogy "fasza", "király", ilyesmi.
süti beállítások módosítása