Fülesbagoly

Visszatér Budapestre az Alice in Chains

2018. január 19. - matesas

Kilenc év után újra fellép Budapesten a grunge műfaj ikonikus zenekara, az Alice in Chains. Jerry Cantrellék július 1-én, a Budapest Parkban csapnak a húrokba, és ha csak fele olyan jó koncertet nyomnak, mint 2009-ben, akkor már elégedettek lehetünk.

aic.jpg

A fantasztikus tehetségű, és egyedi orgánummal megáldott Layne Staley 2002-es, tragikus halála után sokan temették az Alice in Chainst, de a banda képes volt a megújulásra és William DuVall személyében sikerült pótolniuk frontemberüket. Lehet rajta vitatkozni, hogy ez az AIC felér-e a Staley-éra zenekarával, mindazonáltal a seattle-i kvartett nem a régmúlt dicsőségéből él, hiszen DuVall-lal a fedélzeten két ütős lemezt készítettek, és koncertjeikbe természetesen a klasszikusok mellett a két „új” album anyagát is rendszeresen beépítik.

Karrierjük során számos Grammy-díjra jelölték őket, több mint 40 millió lemezt adtak el világszerte, és mondani sem kell, hogy - a Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden mellett - az AIC a grunge műfaj „Nagy Négyesének” egyik alappillére. A júliusi fellépésük kihagyhatatlan programnak tűnik, mi most a következő dallal melegítünk a koncertre, és megmutatjuk azt is, hogy 2009-ben milyen setlisttel kápráztatták el a nagyérdeműt.

Petőfi csarnok, 2009. november 27. dallista:

Rain When I Die
Them Bones
Dam That River
Again
Your Decision
Check My Brain
Love, Hate, Love
It Ain't Like That
A Looking in View
Nutshell
We Die Young
Sludge Factory
Acid Bubble
Sickman
Angry Chair
Man in the Box

Ráadás:

Would?
Rooster

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9613588105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása