Fülesbagoly

Két éve hunyt el David Bowie, film készült róla

2018. január 09. - RionaFbly

Két éve nincs már velünk a 70-es évek legikonikusabb alakja, David Bowie. 2016. január 10-én májdaganatban elhunyt zenész életének utolsó öt évéről egy dokumentum film készült, melyet a héten mutattak be az HBO-n Amerikában.

david_bowie_last_five_years_lead_kep.jpg

Az életrajzi film bővebb betekintést enged Bowie utolsó kreatív munkáiba, a  The Next Day és a Blackstar albumok valamint a Lazarus című szám klipjének kulisszáiba is.

Utolsó albumát, a Blackstart mindössze két nappal a halála előtt, 2016. január 8-án, 69. születésnapján adta ki. Bowie halála után a BBC felkérte Francis Whately-t, hogy készítsen egy filmet a zenész utolsó öt évéről is, miután első nagy projektje, a David Bowie: Five Years - mely a zenész legmeghatározóbb öt évét dolgozta fel - nagy sikereket aratott 2013-ban.

Egy televíziós interjúban Whately elárulta, hogy eredetileg egy greatest hits filmet szeretett volna készíteni, de később úgy döntött, hogy rajongóként igazából az utolsó éveire lenne kíváncsi, így inkább ezt a verziót választotta.

- Az a dolgom, hogy az embereket a lelkesedésemmel fogjam meg – nyilatkozta a rendező.

A filmben Bowie zenésztársai, producere, barátai, többek közt Ken Scott, Geoff MacGormack, és Robin Clark mesélnek a közös munkáról, és az együtt eltöltött időkről, de archív felvételekről viszontláthatjuk például Mick Ronson-t, Angela Bowie-t és Luther Vandross-t, illetve magát David Bowiet is.

2017. szeptemberében egy könyv is megjelent David Bowie: A Life címen Dylan Jones a GQ magazin főszerkesztőjétől, valamint egy emlékturnét is szerveznek volt zenésztársai, mely január 10-én kezdődik majd Párizsban.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1113562201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása