Fülesbagoly

Minden vádat ejtettek a Decapitated ellen

2018. január 07. - RionaFbly

A lengyel Decapitated zenekart még szeptemberben vádolta meg egy rajongójuk csoportos nemi erőszakkal és emberrablással. A zenészek 1 hónapot ültek az Egyesült Államokban, de mostanra minden vádat ejtettek ellenük.decapitated-2017.jpg

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy egy amerikai koncertjük után a lengyel Decapitated death metal banda egyik rajongója azt állította, hogy a zenészek bezárták őt a turnébuszba és csoportosan megerőszakolták. A zenekar megdöbbenve értesült a vádakról, de sok idejük nem volt meglepődni, egyet pislogtak és már is a sitten találták magukat. Egy hónapot töltöttek egy amerikai börtönben, ahonnan végül hazaengedték őket, hogy a lengyel bíróság ítélkezzen sorsuk fölött. Mindösszesen szeptember 8-tól egészen decemberig voltak a rácsok mögött, utána szabad lábon védekezhettek. Pénteken – csupán tizenegy nappal a tárgyalás előtt – azonban minden vádat ejtettek a rockerek ellen, így a zenészek és rajongóik is végre fellélegezhettek.

- Új bizonyítékok merültek fel, melyek arról árulkodnak, hogy a zenekar teljesen ártatlan. A banda minden tagja, Wacław, Rafal, Michał és Hubert mérhetetlenül hálás a rajongóiknak, barátaiknak, családjuknak és mindenkinek, aki támogatta őket ebben a nehéz időszakban – olvasható a facebookon megjelent közleményükben.

A nő ügyvédje, Kelly Fitzgerald arra hivatkozott, hogy már így is túl nagy trauma érte ügyelét, így inkább visszavonják a feljelentést, Steve Graham a zenekar ügyvédje szerint azonban inkább csak meghátráltak, mivel semmivel sem tudják bizonytani állításuk valódiságát. A bíróság több olyan embert is beidézett, akik részt vettek azon a bizonyos Santa Ana-i bulin. A tanuk elmondták, hogy a nő aki mindezzel megvádolta a fiúkat már a koncerten is agresszív volt, lökdösődött, az első sorba furakodott és a színpadra is felmászott. Így nem volt kétséges, hogy a négy férfi ellen felhozott vádak hamarosan darabjaira hullanak – mondta Steve Graham.

Arról, hogy a zenekar, hogyan folytatja tovább, egyelőre nem beszéltek, és arról sem, hogy feljelentik-e a rágalmazó nőt vagy sem, de az ügy bizonyára itt még nem ért véget. Egyes híresztelések szerint az áldozat szerepét magára öltő nő pénzt akart kicsikarni a zenekartól, furcsa, hogy mindezt pont egy lengyel death metal bandától.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6713555177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása