Fülesbagoly

400.000.000.000 forintra perlik a Spotify-t

2018. január 03. - RionaFbly

Beperelték a Spotifyt 1,6 milliárd dollárra, mert állítólag jogtalanul használt zenéket több előadótól. Köztük van a Rage Against the Machine, a The Doors, Janis Joplin, a The Black Keys, Neil Young és még nagyon hosszú a lista.

sptify_lead_kep.jpg

A pert a Wixen Music Publishing nevű cég kezdeményezte, amely több mint kétszáz előadó jogaiért felel, és 1,6 milliárd dollárt (400 milliárd forintot) követelnek. Úgy vélik, hogy a Spotify nem fizetett rendesen a dalok jogaiért, illetve nincs a birtokukban a megfelelő engedély, ezért illegálisan töltötte fel azokat adatbázisába, majd tette elérhetővé felhasználói számára.

A keresetet még múlt pénteken nyújtották be Kaliforniában, amely több ezer dalról szól. A feljelentő szerint a zenemegosztó cég nem tesz meg mindent azért, hogy kellőképpen beazonosítsa a zenék jogos tulajdonosait, így emiatt sokszor illegálisan kerülnek hozzájuk a dalok. A Spotify egyelőre még nem reagált a vádakra.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr313547291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása