Fülesbagoly

Ezek voltak 2017 legbizarrabb zenei eseményei

2017. december 31. - RionaFbly

Sok minden történt egy év alatt, ami minden bizonnyal mélyen az emlékezetünkbe véste magát. Most összeszedtük az elmúlt tizenkét hónap néhány meghökkentő eseményét, melyeket bizonyára jó ideig nem felejtünk majd el.

2017_bizarr_pillanatok_lead_kep.jpg

Ilyen volt például amikor Brian Johnson mindenkire a szívrohamot hozta a Silverstone Classic Celebrity Challenge Trophy futamon, mikor is egy kanyarban szó szerint fejre állt versenyautójával. Az AC/DC nyugdíjba kényszerült legendája szerencsére karcolás nélkül megúszta a kalandot, így csupán a jelenlévők kaptak egy enyhébb infarktust a látottaktól

Egy floridai férfi, név szerint Lee Howard Koenig még februárban próbálta meg ellopni a Nickelback dobosának, Daniel Adair személyazonosságát, hogy 25.000 dollárért technikai eszközöket és mikrofonokat vásárolhasson. Szerencsére az akció kudarcba fulladt, mivel a cég felvette a kapcsolatot az eredeti zenésszel, hogy jóváhagyja a kifizetést, amit persze ő nem tett meg. Helyette azonban gyors keresésbe kezdett és saját maga talált rá Koenigre, akit végül IP cím alapján beazonosított, majd el is kapott a rendőrség és azóta is valamelyik börtön vendégszeretetét élvezi.

Sokakban bizonyára mély nyomott hagyott a Metallica és Lady Gaga Grammy-díjátadón előadott kínos fellépése is. Az még csak hagyján, hogy a párosítás sem volt túl szerencsés, mivel se a Metallica rajongók, se pedig a Lady Gaga fanok nem voltak elragadtatva az összeborulástól, ráadásul még a technika ördöge is mindet megtett azért, hogy ez a produkció ne jöhessen létre. Hetfield mikrofonja ugyanis valahogy kihúzódott a ”kettőhúszból”, és csak azt láthattuk, hogy tátog. Lady Gaga ugyan igyekezett menteni a menthetőt valami tánc-féleséggel, inkább csak orbitális égés lett a vége. Nem is lesz több közös produkció, amit Lars Ulrich feltehetőleg azóta is sirat.

2017_kep_1.jpg

Könnyesre röhögtük magunkat a Fyre Fesztivál csúnya bukásán, melyet kifejezetten a nagyon gazdag fiataloknak szerveztek a Bahamákon. A rendezvény a legnagyobb gasztronómiai, művészeti és zenei élményt ígérte extraluxus kivitelben a bulizni vágyóknak, melyet a legismertebb Instagram modellek hirdettek. A jegyek árai 1200 dollártól egészen 100 ezer dollárig (28 millió forint) terjedtek, attól függően kinek mennyi luxusra volt szüksége. A social médiának köszönhetően igen gyorsan híre ment a fesztiválnak és a belépők is szépen fogytak. Az első gyanús pillanat talán az volt, amikor a Blink 182 lemondta a fellépést, mivel szerintük nem voltak megfelelőek a körülmények a koncerthez. Végül beigazolódott a californiai banda igaza, és a helyszínre érkezőket katonai segélysátorokban kívánták elszállásolni az ígért kupolák helyett. Nem hogy luxus körülmények, de még rendes kaja sem volt, zenéről pedig ne is beszéljünk. Sőt, az ottragadottakat úgy kellett kimenteni a szigetről, mivel se hajó se repülő nem állt rendelkezésükre. A fesztivál szervezői bizonyára nem számoltak azzal, hogy ha minden pénzüket hirdetésekre költik, nem marad miből rendezvényt szervezni.

2017_kep_2.png

Mansonnak is kalandos éve volt. Kiiadott egy új albumot Heaven Upside Down címen, melyet igen jó kritikákkal illetek, jópár botrányban főszerepet kapott, ráadásul egy óriási díszlet is rádőlt, New Yorkban. Utóbbi valóban komolynak tűnt és igen csak sokkolta a rajongókat. Egy ideig nem is lehetet tudni, hogy súlyosak-e a sérülései vagy megúszta néhány karcolással. A szemtanúk elmondási alapján elég rosszul festett Manson, de szerencsére nem történt nagy baj, és ugyan kerekesszékben, de később folytathatta a turnézást.

Akkor is mindenki értetlenkedve ráncolta a homlokát mikor kiderült, hogy Johnny Rottent küldenék a 2018-as Eurovízióra az írek. A Sex Pistols egykori frontembere szerint egyébként is minden adottsága megvan ahhoz, hogy ő állhasson ki Európa színpadára, hiszen nála bizarabb választást aligha találnának. Arról, hogy végül ki fogja képviselni az íreket a dalversenyen, az ottani bizottság dönt, de kíváncsian várjuk a fejleményeket és az új évet, mely bizonyára számos meglepetést tartogat majd számunkra.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2713535153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása