Fülesbagoly

Faith No More: korai feladni az utolsó kenetet

2017. november 30. - matesas

Sötét esőfelhők takarják az eget, rosszkedvű emberek botorkálnak a hidegben, ezt a napot mégsem ronthatják el efféle csacskaságok. Furcsa, hogy egy titkos, rejtett üzenet egycsapásra derűre varázsolja a borút. A Faith No More sztori folytatódik.fnm2.jpg

Hát ez egy ilyen zenekar! Ezek az anyaszomorítók imádnak szórakozni még a saját rajongóikkal is. Ezeknek semmi sem szent, ezeknek ilyen a humoruk és nagyon is tudatosan játszanak az idegeinkkel. Mike Patton énekes szeptemberi nyilatkozata után nem álltunk messze a Faith No More elsiratásától, most azonban ismét eljött a reménykedés, a várás ideje.

Mert Roddy Bottum billentyűs Instagram-posztja nem lehet véletlen, nagyon is tudatos gerillamarketingnek tűnik a dolog. A fotón ő, valamint Billy Gould basszusgitáros és Mike Bordin dobos látható, a helyszínként Oakland lett feltüntetve. Logikusan két dolgot jelenthet, hogy a három FNM-tag egy időben, egy helyen tartózkodik (zárjuk ki, hogy egy közös teapartira gyűltek egybe), méghozzá azt, hogy stúdióba vonulnak, vagy azt, hogy elkezdtek próbálni. Utóbbit kevésbé tartom valószínűnek, ugyanis a 2018-as nagy fesztiválok lineupja már körvonalazódik, a Faith No More-nak híre hamva sincs a jövő évi turnénaptárakban. Egy FNM-turnénak azért is kicsi a valószínűsége, mert Mike Patton a Dead Cross-szal koncertezik, a bandának már európai és mexikói bulijai is le vannak kötve.

fnm_1.jpgRoddy Bottum Instagram-posztja bizakodásra ad okot

Így viszont marad a másik, a rajongót sokkal inkább felvillanyozó verzió: új albumon dolgoznak az urak. És ez már csak azért is könnyen elképzelhető, mert az több interjúból is kiderült, hogy a 2015-ös Sol Invictus előkészületei során rengeteg puskapor maradt a tárban, Goul egy rakat számot írt, amelyek nem kerültek fel az Invictusra. Nincs más hátra, a hangszeres szekció rögzíti a dalokat, elektronikus formában átdobják Pattonnak, ő pedig a saját stúdiójában elkészíti a vokál részeket. Hiszen így készült a Sol Invictus is...

Összegezve ezt a gondolatmenetet: szerintem minden esély megvan arra, hogy 2018 végén egy friss, ropogós FNM albumot csúsztathatunk a lejátszóba. Aktív időszakukban ez náluk mindig így működött: két-három évenként megbízhatóan szállították az új lemezeket. És miért ne szárnyalhatna a rajongói képzelet? Egy új lemez egy későbbi turné lehetőségét is felveti, Sziget, Volt Fesztivál, Budapest Park, akárhová jöjjenek is, én biztosan ott leszek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8413406053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása