Fülesbagoly

Eltemették Malcolm Youngot - fotógaléria

2017. november 28. - RionaFbly

Ma helyezték végső nyugalomra Malcolm Youngot, az AC/DC legendás gitárosát és alapítóját. Malcolm Young november 18-án halt meg hosszantartó betegségét követően, híre mélyen megrázta az egész zenei világot.malcolm_young_funeral_kep15.jpg

Malcolm Young mindössze 20 éves volt, amikor Angus-szal megalapították az AC/DC-t 1973-ban Ausztráliában. Az eredeti felállásban Angus volt a szólógitáros, Malcolm a ritmus gitáros, Colin Burgess ült a doboknál, Larry Van Kriedt felelt a basszusgitárért és Dave Evans volt az énekes. Első anyaguk a Can I Sit Next To You Girl volt, melyet később újra vettek Bon Scott hangjával. Az AC/DC nevet lánytestvérük, Margaret varrógépe ihlette, melynek hátoldalán látták ezt a feliratot.

1977. elején a banda európai turnéra ment a Black Sabbath-tal, ahol Bon Scott és Ozzy Osbourne nagyon gyorsan egymásra találtak és barátok lettek. Ugyan ez már sajnos nem mondható el Malcolm Youngról és Geezer Butlerről, ugyanis a Black Sabbath basszusgitárosa egy alkalommal kést szegezett Malcolmnak. Később már a Rainbow zenekarral folytatták a turnézást. Bon Scott 1980-as halálát követően Brian Johnson vette át a mikrofont.

Az AC/DC több mint 200 millió albumot adott el világszerte, ebből 71.5 milliót csak a Egyesült Államokban. A Back In Black albumukból 50 millió példány fogyott el világszerte, ezzel a második legtöbbet eladott album lett a világon. (Az első helyet Michael Jackson tartja a 66 milliós eladást produkáló 1982-es Thriller című albummal.)

1988-ban Malcolm hosszabb ideig távol maradt a zenekartól alkoholproblémái miatt, ez idő alatt unokatestvére, Stevie Young helyettesítette őt a zenekarban. Később azonban szerencsésen leküzdötte szenvedélybetegségét és újra teljes erőbedobással belevetette magát a zenébe.

2014-ben állapota azonban ismét leromlott, a zenekar pedig közleményben tudatta a hírt rajongóikkal, hogy Malcolm egy ideig nem fog színpadra állni, így ismét Stevie Young vette át a szerepét. Később azonban mindenki számára világossá vált, hogy Malcolm többé nem lesz képes folytatni a zenélést. Időskori demenciát állapítottak meg nála, mely gyógyszerekkel ugyan lassítható, de vissza nem fordítható betegség, gyakori okozója az Alzheimer-kór.Munkássága és a zenéhez való hozzáállása sokakat motivált és inspirált a rock történelmében. Végső nyugalomra Sydneyben helyezték, számos zenésztársa, barátja, rokona és rajongója kísérte őt utolsó útjára.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3213402145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2017.11.29. 10:08:24

hát a farmer tényleg nélkülözhetetlen
süti beállítások módosítása