Fülesbagoly

Méhkirálynővé alakult át Debbie Harry

2017. november 21. - RionaFbly

A Blondie a méhek megmentésének dedikálta májusban megjelent Pollinator albumuk turnéját, mely november 17-én ért véget. De nem ez volt a banda első figyelemfelhívó megmozdulása a faj kipusztulásának megakadályozása érdekében.

debbie_harry_lead_kep.jpg

A Blondie a méhek megmentéséért adott koncertet Angliában a londoni O2 Brixton Academy koncerttermében. Az idén májusban megjelent Pollonator című tizenegyedik stúdióalbumukkal is már a Friends on the Earth és a Greenpeace figyelemfelhívó kampányait támogatták, melynek borítóján szintén egy méhecske látható. Debbie Harry, a banda énekesnője szerint, - aki szabadidejében szintén méhészkedik- mindnyájunk életében eljön az az idő, amikor felelősséget kell vállalnunk valamiért.

A 72 eves rock and roll királynő azt is elmondta, hogy azért tartja legfőbb feladatának a méhek megmentését, mert kipusztulásuk sok más fajjal együtt az emberek fennmaradását is veszélyezteti. Ennek komoly hangot is adott, és ruhájára a Stop F*king the Planet szöveget írta, ami nyomdaképes fordításban annyit tesz: Állj le a Föld szétbarmolásával. Fejdísznek pedig egy fekete sárga csíkos méhpotrohra hasonlító kalapot viselt a koncerteken, (ami engem személy szerint egy Chip és Dele részre emlékeztet még gyermekkoromból, csak ott az énekesnő nem volt annyira kedves) bevonulásukat pedig lágy méhzümmögés kísérte.

Ez volt a Pollinator turnéjuk utolsó állomása, de korukat meghazudtoló lendületüket és energiájukat látva bizonyára hallunk még felőlük hamarosan. Ki tudja legközelebb talán egy csupor mézet is mellékelnek valamelyik exclusive kiadásukhoz.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7313344741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása