Fülesbagoly

Patton jelentette be: leomlott a berlini fal

2017. november 09. - matesas

Minden zenekarnak van egy hihetetlennek tűnő története, a Faith No More egyik legsúlyosabb sztoriját maga a történelem írta: a berlini fal azon a novemberi éjszakán omlott le, amikor Mike Pattonék a városban adtak koncertet.faith.jpg

Tim Dalton, a Faith No More egykori turnémenedzsere egy fantasztikus történetet osztott meg a zenekarról a berlini fal leomlásával kapcsolatban. A Kelet-és Nyugat-Berlint elválasztó fal 1989. november 9-én omlott le, épp azon az éjszakán, amikor a Faith No More a The Loft nevű klubban lépett fel. A koncert előtt hozzájuk csapódott két német punk, egy Monica nevű csaj és a pasija, Klaus. A banda épp a ráadásszámot, a Black Sabbath „War Pigs” című dalát játszotta, amikor Klaus félig németül, félig tört angolsággal magyarázva a backstage-ből értesítette Pattonékat: leomlott a berlini fal.

fn_berlin.jpg

A „War Pigs” folytatódott, Jim Martin a gitárszólót nyomta, Patton pedig elkezdett németül üvölteni a mikrofonba: „Der Mauer ist weg! Der Mauer ist weg!” Azaz: a falnak vége! Aztán valamit még sikoltozott a sátánról, őrült módon kacagott, végül így búcsúzott el a közönségtől: „Berlin, köszönjük a kibaszott éjszakát, és képzeljétek csak, a fal eltűnt.”

A történelmi Faith No More számot szerencsére Dalton rögzítette, ezt most meg is mutatjuk nektek. Patton 4:13-nál kezd a falról kiabálni. Szóval vegyük át újra ezt a kis nyelvleckét: Der Mauer ist weg!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9513220499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása