Fülesbagoly

Háborút hirdetett a U2 a jegyüzérek ellen

2017. november 03. - RionaFbly

A U2 végleg megelégelte a jegyüzérek élősködését, és komolyan lépett, hogy végleg ellehetetlenítse őket. Új rendszerüknek köszönhetően mostantól csak előre regisztrát igazi rajongók vehetnek jegyet Bonoék koncertjeire.

u2_jegyuyer_lead_kep.jpg

Még csak most ért véget a U2 30. évfordulós Joshua Tree turnéja, de jövőre ismét útra kelnek decemberben megjelenő tizennegyedik albumukat, a Song Of Experience-t népszerűsíteni. A csapat azonban úgy látszik, végleg megelégelte rajongói kizsákmányolását, és új rendszert vezet be, elkerülve a belépők újraeladását. Az Experience + Innocence névre keresztelt amerikai turné ugyan csak jövő májusban veszi kezdetét, de mindenkinek, aki részt szeretne venni az eseményen, előre kell regisztrálnia, igazolva, hogy valódi rajongó. Ezzel nem csupán az dealerek munkáját akadályozhatják meg, de a rendszer túlterhelését, esetleges leállást is elkerülhetik.

A jegyárusítás november 20-án veszi kezdetét, de minden rajongónak 18-ig regisztrálni kell, hogy később elérhetővé váljon a felület, ahol hozzájuthatnak belépőikhez. A Rajongói klubok már 14-től megvásárolhatják a jegyeiket, így nekik 12-ig kell majd jelezni részvételi szándékukat. 

- Mindenki két három héttel azelőtt feliratkozhat, hogy a jegyek forgalomba kerülnének. Igy azonfelül, hogy 90 százalékosan kiszűrhetjük, kik az igazi rajongók és kik azok, akik csupán kereskedni szeretnének a jegyekkel. Az új szabály arra is lehetőséget nyújt, hogy előre láthassuk hol mennyire lesz szükség. Ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat, és attól sem kell tartani, hogy valaki nem tudja majd megvásárolni a belépőjét az adott koncertre a túlterhelt rendszer leállása miatt - nyilatkozta David Marcus a Ticketmaster zenei igazgatója.

Jövőre többek közt Ed Sheeran, Harry Styles és Bruce Springsteen koncertjeire is hasonló módszerekkel lehet majd jegyet vásárolni, de a U2 az első olyan banda, aki csak és kizárólag ezen a rendszeren keresztül értékesíti majd jegyeit.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7913164548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása