Fülesbagoly

Így üti a bőrt a 12 éves magyar doboszseni

2017. november 01. - RionaFbly

A 12 éves Fehér Gellért tehetségére már több neves nemzetközi jazz zenész is felfigyelt, többek közt Candy Dulfer világhírű szaxofonos vagy Brian Culbertson multifunkcionális zenész. Most kijött egy profi videóval, lessétek meg!feher_gellert_lead_kep.jpg

A 12 éves Fehér Gellért dobos Molnár Mátéval és Boros Bencével karöltve készítettek egy klipet a szentbékkállai kőtengernél, melyet Anika Nilles, a világ egyik legjobb női dobosa ispirált. Gellért már ötéves kora óta dobol, de édesapja szerint három hónapos korától rajong a jazz zenéért. Noha nem volt egyszerű dolguk a felvételek során, hiszen a videó fő témájának a naplementét jelölték meg, így csupán fél órájuk maradt leforgatni mindent, mielőtt leszáll az éjszaka, de úgy tűnik, hogy megérte a fáradozást: a végeredmény elképesztő lett. Nem véletlen, hogy tanárai és barátai mellett olyan sikeres nemzetközi jazz zenészek is támogatják Gellértet, mint Candy Dulfer vagy Brian Culbertson, akik már többször népszerűsítették a fiatal dobos feldolgozásait.

Naponta két órát gyakorol otthon vagy éppen magántanáránál, de elmondása szerint tanulmányait sem hanyagolja el, hiszen a zenélés mellett a közgazdász szak is igen vonzó számára. A videóban hallható zene Anika Nilles német dobos/zeneszerző műve, akiért Gellért már hosszú ideje rajong.

„Ő az egyik példaképem. Igyekszem ellesni a technikáit és rengeteget tanulok ebből" - nyilatkozta Gellért a Kisalföldnek.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr413121502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása