Fülesbagoly

Elárverezik Paul McCartney pulcsiját

2017. október 29. - RionaFbly

Számtalan Beatles relikviát bocsátanak árverésre novemberben, melyek közt ritka felvételek, újságcikkek, Paul McCartney pulóvere, George Harrison zakója és Ringo Starr nadrágja is szerepel majd sok más ritka kincs mellett.

cx9yrwzw8aaa_qa.jpg

A rövidujjú kék és szürke pulóvert Paul McCartney hordta még 1973-ban, de ezen felül rengeteg más Beatles-hez köthető relikviát ígér a Heritage Aukciós ház, akik a világ legnagyobb gyűjteményével rendelkező árverezőinek tartják magukat. George Harrison és Ringo Starr által viselt öltönyöknek is új gazdát keresnek, melyek szintén a klasszikus rock és a filmes tárgyakhoz köthető gyűjtemény részét képzik.

A Paul McCartney által viselt királykék pulóvert - melynek különlegessége a jellegzetes ezüstszínű szárnyas W- betű mellkasán - egy házaspár készítette, akik a The Ritva Man néven váltak ismertté, és többek közt a Rolling Stones-nak és a Simon & Garfunkel-nak is terveztek ruhákat. Kikiáltási ára 8.000 dollár.

mccartney_wings_pulover.jpgA George Harrison zakóját és Ringo Starr öltönynadrágját a D.A. Millings cég készítette és együtt adták el a Beatlesnek. Harrison és Starr az 1965-ös amerikai turnéjukon végig ezekben léptek fel. A kabátba “Gerore Beatle” a nadrágon, melynek cipzárjának bilétája villám alakú, pedig a “Ringo” felirat jelzi eredetiségüket, melyet kék tintával írtak címkéjükbe. A legkevesebb amiért valaki magáénak tudhatja a kollekciót 50.000 dollár.

harrisons_starr_suit.jpg

Az árverésen ezen felül szerepel majd egy ritka eredeti felvétel első amerikai EP-jük korai változatáról is, melyre valaki véletlenül helytelenül a “Beattles” nevet írta fel, valamint a Liverpoool-i Mersey Beat magazin egyik 1962-es számának egy másolata amelyben a Beatlest nevezik meg a város legjobb zenekarának.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7013114096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása