Fülesbagoly

Te elmennél egyedül koncertre?

2017. október 08. - RionaFbly

A DICE által készített tanulmány szerint a 18-24 éves angol fiatalok 65%-a volt már egyedül koncerten és a 98%-uk újra elmenne. A felmérésben résztvevők 84%-a gondolja úgy, hogy jobban tudott azonosulni a zenével társaság nélkül.

egyedul_koncerten_lead_kep.jpg

Arra a kérdésre, hogy miért is döntöttek úgy, hogy egyedül is elmennek megnézni egy-egy banda fellépését 38% válaszolta azt, hogy a barátaik nem értek rá, 37% hogy a társaiknak más ízlése van és 31% volt az, akik csak az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy jegyet vesznek az eseményre, így nem volt más aki velük tartott volna.

Az 500 megkérdezett fiatal között az indie volt a legnépszerűbb, 41% részesítette a rockot előnyben, míg csupán 2% preferálta a pop zenét.

2016-ban több mint 30 millióra nőtt azok száma, akik részt vettek valamilyen koncerten vagy fesztiválon az Egyesült Királyságban, míg az előző évben 27,7 millió ember látogatta a zenei rendezvényeket. 

A UK Music támogatásával készített felmérés, mely része a Wish You Were Here programnak, úgy találta, hogy 12%-al nőtt az élő zene után érdeklődők száma az elmúlt évekhez képest, ami 4 milliárd fontnyi bevételt jelentett az angol gazdaságnak.  

Magyar viszonylatban azonban az ember inkább otthon marad, ha nincs társasága, ugyanis a közvélemény szerint ciki egyedül mutatkozni nyilvános eseményeken, vagy úgy gondolják, hogy nem éreznék jól magukat barátok nélkül. A valóság ezzel szemben az, hogy azok akik egyedül vesznek részt valamilyen rendezvényen, sokkal jobban tudnak figyelni a zenére, nem befolyásolja őket mások véleménye vagy hangulata, és ugyan olyan jól szórakoznak mintha társaságban lennének.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4312940199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnssy 2017.10.08. 17:28:42

Én elmennék ha úgy adodna, a nagy társaság tényleg elvonná a figyelmet a zenéről :D

Johnssy 2017.10.08. 17:30:37

Én elmennék, ha úgy adodna, nagy társaság elvenné a figyelmet :)

fénycsepp 2017.10.09. 08:41:52

Nincs ezzel semmi gond, kivéve ha kifejezetten bulis koncertről van szó, ott azert jobb ha van kivel énekelni :).

Egy majdnem mindig egyedül koncertező egyed

Treff Bubi 2017.10.09. 09:22:18

Szoktam járni egyedül, a csoportélmény így is megvan a többi rajongóval, és néha jobb tisztán az előadásra koncentrálni, mint arra, hogy ki hol van éppen a társaságból, mit iszunk, mikor iszunk, satöbbi.

devilstrueface 2017.10.09. 09:24:08

én már mentem egyedül koncertre. és jó volt úgy is, mert zene miatt megyek, nem bandázni meg pogózni meg stb.

és a jövőben is mennék egyedül, mert 1: nincs nagyon társaság akihez csapódhatnék, 2: a néhány ismerősöm rühelli azt a zenét amit én hallgatok és nem jönnének velem.

szóval nincs nagyon más opció mint egyedül.

Manka88 (törölt) 2017.10.09. 09:32:40

én moziba is megyek egyedül. szerintem elég rossz hozzáállás az élethez, ha az ember nem csinál semmit csak azért, mert nincs hozzá társaság...

Zephyrous 2017.10.09. 09:33:42

Sokkal jobb egyedül menni. Viszont amióta bejöttek az okostelók és mindenki fossa magából a szelfit, azóta szar a koncertélmény, mert csak a telókat/tableteket látod magad előtt, kivéve ha nem az első sorokban állsz. Aki erre azt mondja, hogy nem fontos a látvány, csak a hangzás/zene, akkor ennyi erővel otthon yt-ról is meghallgathatom...

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.10.09. 09:34:18

szerintem sincs semmi gond azzal, ha az ember egyedül megy koncertre, voltam is, megyek is

steery 2017.10.09. 09:41:24

Az elmúlt 25 évben több száz kisebb-nagyobb koncerten és előadáson voltam. Az esetek 90-95%-ában egyedül. Szerintem ez a természetes és az a fura, ha valaki képes másokkal együtt elmenni valahová, mert a szervezés, meg az érdeklődés, meg a szabadidő szinte összeegyeztethetetlen szokott lenni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.10.09. 09:53:41

voltam már egyedül nem is egyszer.
nem volt semmivel se jobb vagy rosszabb,mint párban, csapattal.

ha szar volt a koncert akkor is szar volt, ha 3an voltunk, ha jó akkor egyedül is élveztem.

fénycsepp 2017.10.09. 11:29:52

Ha mindenki egyedül menne koncertre, legalább kuss lenne. Mekkora pofátlanság dumálni egy koncert alatt...az ilyen suttyók miert nem kocsmába járnak inkabb?

dr utcai arcos 2017.10.09. 12:38:12

Ez ugye valami vicces(kedő) felmérés akart lenni. Mi a francért ne mennénk/mennének egyedül akárhová is?

Duplaxiii 2017.10.09. 12:42:54

Nem probléma, ha egy brit rétegfelmérést kivetítünk a világ egészére, hiszen ez ma már szokásos.
De annyi paraméter hiányzik a felmérésbő, de annyi!
Egyrészt ez egy generációs kérdés, hiszen akikről szó van, az ma az életüket is döntően így élik. Akik jellemzően a interneten kommunikálnak, lájkok szerint rangsorolják magukat, azok más területen miért tennének mást?
Régen udvaroltunk és volt baráti körünk, ezek határozták meg életünket, a suli, a munka után mentünk a "világba".
Ha lett csajunk, akkor azzal és majd együtt a csordával, bővült a csapat. Együtt csöveztünk, együtt söröztünk és a mozi, koncert is eszerint működött.
Ez idővel megváltozott, évekkel ezelőtt még az internet nem is torzította a kapcsolatokat, de a bulikban a fiúk fiúkkal, lányok lányokkal csoport lett a ideális. Ez még inkább leszükült a mai időkben.
Szóval ez csak erre vezethető vissza.
Ugyancsak árnyalja a képet a zenei stílusok minimalizálálódása. Döntően ugyanaz a jelleg dominál, arra minek mennénk baráti társasággal? Megint csak "régen" a Minire, a Ricsére a srácokkal mentünk! Egy másik koncertre kettesben a lánnyal... Most nincs ilyen vagy olyan koncert. Egyféle van, lényegtelen a saját társaság, ha beindulsz, nem mindegy kivel rázod? Rázni mész, inni, szívni. És ha bepörögsz, még szívnak is, hiszen a pörgés a lényeg. A csajon szív otthon is, nem viszem a buliba. Ő szívjon mást, míg engem megint más? Mi értelme?
Szóval remekek ezek a statisztikák, sajnos csak leközöljük, de összképet nem alkotunk. Társadalmi összképet, okokat, folyamatokat...

Duplaxiii 2017.10.09. 12:44:09

Egyébként mégvalami lemaradt!
Csak ilyen koncertre mehet egy férfi egyedül! Színházba, operába, jazzre vagy moziba két férfi nem mehet. Két lány igen. Tehát ez a terület, ahova egy szóló srác is elmehet.
süti beállítások módosítása