Fülesbagoly

Budapesten koncertezik a Twin Peaks FBI-ügynöke

2017. október 06. - RionaFbly

A Twin Peaks sorozat gyönyörű FBI ügynöke, Chrysta Bell a Dürer Kertben mutatja be új albumát, a We Dissolve-ot. De vajon ki ő és miért rajong érte ennyire David Lynch?chrysta_bell_lead_kep.jpg

Ő minden, amire egy férfi vágyhat és minden, amilyenné a nők válni szeretnének. Sugárzó, tökéletes szépség, kissé bizarr és titokzatos stílus, megbabonázó énekhang. Szabadidejében transzcendentális meditációt gyakorol és hisz a reinkarnációban. Modell, színész, énekes, múzsa. Első zenei próbálkozásai a swing és a jazz műfajához köthetők, és már gimnáziumban megalapította a 8½ Souvenirs zenekart. 1997-ben szerződést is kötöttek az RCA Records-al, kiknek közreműködésével két albumot adtak ki, a Happy Feet-et és a Twisted Desire-t. Néhányan felfigyeltek a bandára de nem értek el áttörő sikereket, noha a Brian Setzer Orchestra-val egy 8 hetes közös turnén is részt vettek. Végül a CAA ügynökség egyik munkatársának az az ötlete támadt, hogy talán David Lynch szívesen dolgozna együtt Chrysta Bell-el. A rendező saját stúdiójában fogadta a fiatal tehetséget, szinte azonnal érezték, hogy ez nem egy hétköznapi találkozás, és még aznap meg is írták első közös dalukat.

- Amikor először láttam őt, azt hittem, hogy földönkívüli. A leggyönyörűbb földönkívüli, aki létezhet - nyilatkozta róla David Lynch.

Dream pop stílusú zenéit éterinek és érzékinek jellemezték a kritikusok. Immáron három albumot is kiadott Lynch támogatásával, a This Train-t 2011-ben, a Somewhere In The Nowhere-t 2016-ban, legújabb lemeze pedig idén júniusban jelent meg We Dissolve címmel, melyen Adrian Utley, Geoff Downes és Stephen O’Malley is szerepelnek, és amelyhez David Lynch nemcsak producerként segédkezett, hanem a dalszövegek írásához is nagyban hozzájárult.

Bell a Twin Peaks harmadik évadában Tamara Preston FBI ügynököt alakította, mely május 21-én debütált a Showtime műsorán. Nem csupán szereplője volt a filmnek, hanem a rendező David Lynch múzsája is egyben. Sokáig a Twin Peaks titkos története című könyvet ismerő rajongók sem sejthették, hogy ki fogja alakítani a csinos nyomozót, de végül három epizód után megjelent a filmvásznon Chrysta Bell.

Hamarosan pedig a Dürer Kertben lép majd színpadra, hogy nálunk is bemutassa a We Dissolve című albumát november 19-én. És aki a koncertig nem bírja ki, mutatunk pár képet még a művésznőről.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr512932175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása