Fülesbagoly

Amikor a zenészek kiakadnak a riporterre

2017. október 02. - matesas

Egy békésen induló interjú pillanatok alatt rémálommá válhat. Néha a riporter nincs a helyzet magaslatán, máskor az alany hepciás túlságosan. A rocksztárok lobbanékony emberek, lássuk, miként küldik melegebb éghajlatra az izgága zsurnalisztákat.kurt_1.jpg

A Loudwire szerkesztői ezúttal egy olyan összeállítással kedveskednek, amelyben a világhírű muzsikusok a zordabb arcukat mutatják. A tíz jelenet főszereplői: Kurt Cobain, Brian May, a PIL, Henry Rollins, az Avenged Sevenfold, a Slipknot, a The Transplants, Prince, a The Bee Gees és Madonna. Kurt Cobain egyszerűen csak lekezelően odébbáll, Brian May udvariasan, ám végtelenül lesajnálóan vet véget az interjúnak, Johnny Rottenék a tőlük elvárható káromkodások közepette vonulnak ki a tévéstúdióból. A legmelegebb pillanatokat a The Transplants turnébuszában interjúzó fazon éli át, a banda tagjai láthatóan nagyon kiakadnak rá, hajszál választja el attól, hogy meg ne üssék. Skinhead Rob énekes egész egyszerűen elzavarja a buszról a megszeppent riportert, igen határozottan azt mondja neki: Takarodj a pi...ba a buszomból!

Persze a magyar rocksztárok sem különbek külföldi kollégáiknál,  találtunk is egy hazai videót, amelyben Hobó alaposan kiosztja a juj.hu riporterét, Körmendi Gábort. Hobó nem spórol a durva szavakkal, mi pedig arra gondoltunk, megkérdezzük Körmendi kollégát: tapasztalatai szerint mi hozza ki legkönnyebben a sodrukból a zenészeket, és mit érez egy riporter egy ilyen kínos helyzetben. Gábor válaszai első blikkre talán meglepően hatnak, de mindeközben azt kell mondanunk: mondandójának hibátlan a logikája.

– Először is had szögezzem le, egy ilyen félresikerült beszélgetés az interjúalanynak és a riporternek sem válik feltétlenül a kárára. A mai napig nem tudom, hogy Hobó miért akadt ki rám, azóta sem találkoztam vele, bár néhány koncertjén jártam. Viszont annyi bizonyos, hogy egy alapvetően nem túl érdekesnek induló interjúból egy igazi klasszikus kerekedett, a hazai internetes videózás egyik legemlékezetesebb darabja.

Gábor úgy véli, hogy a rockzenészek imázsától egyébként sem állnak távol az efféle megnyilvánulások. Egy interjú erősíti ezt az imázst, a rajongó elégedetten csettint, hogy lám, kedvencük jól megmondta a magáét annak a seggfej riporternek. De adott esetben a juj.hu is jól járt, hiszen fantasztikus nézettséget produkált az ominózus interjú.

– Összességében úgy látom, hogy a rocksztárokat leginkább a bulváros kérdések irritálják, ők a zenéről szeretnek beszélni, a magánéletükről, a botrányaikról természetesen nem - mondja Gábor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1612918119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása