Fülesbagoly

Thom Yorke énekére úsznak a medúzák és a delfinek

2017. szeptember 27. - RionaFbly

Bemutatták a Radiohead énekes és Hans Zimmer közös munkájának egy részletét, melyet a BBC Blue Planet dokumentumfilmjének második részéhez készítettek.radiohead_hans_zimmer_lead_kep.jpg

A zene lágyan kúszik Sir David Attenborough narrátor kellemes, füstös hangja alá, és szinte észrevehetetlenül ragadja magával a nézőt a tengerek gyönyörű és titokzatos világába. A finom melodikus dallamokba Thom Yorke szépen beépülő énekhangjától pedig úgy érezzük, valami igazán izgalmas és feledhetetlen kaland vár ránk a mélyben. A dalt olyan jelenetekkel párosították össze, melyek nem szerepelnek majd a BBC hét részes sorozatában. Hans Zimmer és Yorke mesélt a BBC-nek adott interjújában közös munkájukról is.

- Ez az egész belemerült a tudatalattimba is. Azon kaptam magam, hogy nagyon sokat álmodom ezekről a teremtményekről. Remélem, hogy a sorozat megjelenése újraéleszti mindnyájunk szeretetét az óceánok iránt és a vágyat, hogy valóban megértsük a kapcsolatunkat vele - mesélte Yorke

- Próbáltam tisztelettudó lenni és nem lerombolni az egész dalt, ha értik mire gondolok - tette hozzá Hans Zimmer. - Ha valakivel kezet fogsz és együtt dolgozol, a felelősség és tisztelet a másik iránt együtt jár vele.

A sorozatot eredetileg az Óceánok címen jelentették be 2013-ban, de idén év elején a BBC megváltoztatta Blue Planet II- re. A hét részes sorozat első része most ősszel jelenik majd meg, de konkrét dátumot még nem közöltek.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5312904032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása