Fülesbagoly

Bivalyerős nemzetközi metalprojekt van készülőben itthon

2017. szeptember 16. - Bagolyhír

Mind's Mirrors néven egy elég komoly metalprojekt állt össze, olyannyira, hogy lemezük felvétele már a végéhez közeledik. A formáció a divideD-os Szabó Dani gitáros és Purnhauser Pali basszusgitáros szüleménye, és megkértek néhány überzenészt, szálljanak be. Így aztán hallgatjuk majd az anyagon az ország egyik legjobb dobosának, Markó Ádámnak a játékát, és Steve Smyth Nevermore-gitáros riffjeit is.

21430561_1652368338169801_4669316702894665938_n.jpgFolyik a munka a SuperSizeban. Balról jobbra: Horváth Attila, Purnhauser Pali, Szabó Dani, Markó Ádám

- Alapvetően egy stúdió projekt, koncertek nem lesznek - árulta el a Fülesbagolynak Pali. - Felkértünk egy amerikai énekest, Alan Tecchiot, aki felénekelte az anyagot. Ő kultikus amerikai  progmetal zenekarokban játszik, például a Watchtower-ben. A dobokat Dani programozta eredetileg, aztán arra gondoltunk, hogy csak jobb lenne, ha élő dobos feljátszaná. Gondoltam egyet és megkérdeztem Ádámot a Special Providence-ből, és ő bevállalta és feljátszotta. Aztán gondoltam egy másikat, és felkértem zenésztársát, Kaltenecker Zsoltot, hogy a lemezre szánt intrót zongorázza fel élőben.

A gitárszólók egy részét is amerikai vendéggitárosok játszották fel: Ron Jarzombek (Watchtower, Blotted Science) és Steve Smyth (Nevermore). A stílus progos power metal, elég összetett riff centrikus zene, dallamos énekkel.

- A cél most az hogy a lemezanyagot befejezzük, hátravan még a basszusgitár, valamint a keverés, ami a SuperSize Recording-ban lesz, Horváth Attilával - folytatta Pali. - Szóval elég illusztris csapatot sikerült magunk köré gyűjteni, a dalok is erősek, jóféle komplex metal dalok. A lemez valószínűleg jövő év elejére készül el. Kiadóval kapcsolatban nincsen még elképzelésünk, de ez mindenképpen valamilyen külföldi szakirányú kiadás lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8512869440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása