Fülesbagoly

100 évesen sem késő zenét tanulni

2017. szeptember 06. - matesas

A zenetanulás egyenlő az öröm, az élmény, a tudás és a kreativitás fogalmaival. Felszabadító érzés, és a hozzáértők szerint soha nem lehet túl késő az elkezdéséhez. Idén ismét elindul az ÖRÖM A ZENE ISKOLA kiváló tanárokkal, magas szintű oktatással.

oldguitar.jpg

Az ÖRÖM A ZENE ISKOLA a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor 1994-es kezdeteihez nyúlik vissza. A tömeges, élmény alapú zeneoktatás úttörő kezdeményezéseként megvalósított huszonhárom éves koncepció már évek óta megérett az állandó otthont adó iskolai környezetbe történő átültetésre. Az iskola tanárainak többsége egy évtizede szinte teljes egészében változatlan felállásban és tökéletes összhangban, barátságban működik együtt és működteti, fejleszti összehangolt oktatási metódusát, amellyel fiatal zenész, zene szerető és értő generációk egész sorát indította már el.

Az iskola idén is várja a hallgatók jelentkezését. És ki jelentkezhet az ÖRÖM A ZENE ISKOLA képzéseire? A rövid válasz az, hogy bárki. Bővebben: 3-100 éves korig mindenki, aki vágyat érez magában, hogy valamilyen hangszeren, esetleg zenekarban játsszon, vagy énekesként, dalszerzőként, szövegíróként próbálkozzon. Nincs tudásszint megkötés, a teljesen kezdőtől, az újrakezdőn át a haladó, vagy töredezett tudású fél-profiig mindenkit várnak.

Az iskola működési rendszere eltér a közoktatásban, vagy a hagyományos zeneiskolákban megszokott gyakorlattól, ezért nem csak év elején lehet beiratkozni, hanem bármikor. Az órák és a kis csoportok beosztását a tanárok önállóan és folyamatosan év közben is szervezik. A képzési időszak teljesen kezdő szintről indulva – optimális esetben – két évet vesz igénybe, de minden körülmények között alkalmazkodik a tanuló adottságaihoz. A cél az, hogy a képzési időszak végére minden diák képes legyen a magabiztos hangszeres játékra, a zenekari beilleszkedésre, pontos képet tudjon alkotni saját hangszeres tudásáról, valamint a továbbfejlődéséhez vezető utakat ismerje és felismerje önerőből.

Jelenleg a könnyűzenében használt alaphangszereket tanítják. Jelentkezni lehet basszusgitár, billentyűs hangszerek, dob, ének, fafúvós (3-10 éves korig ajánlott a furulya, 10 éves kor felett a klarinét és a szaxofon), gitár és úgynevezett 5letszobrász (kreativitás, szövegírás, dalszerzés) kurzusra. A legkisebbeknek pedig igazán jó hír, hogy már 3 éves kortól várják a gyermekeket és a szüleiket egyaránt.

Az iskola a Lenhossék utcában működik, bővebb információt és a képzés árait a honlapjukon lehet megtalálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1112808106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása