Fülesbagoly

Kezdő bandákat hallgat a Cseh Tamás program zsűrije

2017. augusztus 09. - Bagolyhír

Több mint 300 induló zenekar pályázott a Cseh Tamás Program támogatására. A nyertes bandák a támogatást többek között öt dal profi rögzítésére, egy hanghordozó fizikai megjelentetésére, vagy videoklip elkészítésére költetik el.


cseh_tamas.jpg

Augusztus 4-e éjfél volt a határideje az Induló előadói, valamint a Klubtámogatói alprogramokra, és azok keretében elnyerhető támogatásokra kiírt pályázatok beadásának. Utóbbira a vidéki, a fővárosi, valamint a határon túli klubok összesen 116 pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Kulturális Alaphoz, de a korábbi évek tapasztalataival összhangban az induló zenekarokat támogató pályázatra nagyságrendekkel többen jelentkeztek.

– Negyedik alkalommal hirdettük meg az induló előadói alprogram pályázatát, és a Cseh Tamás Program történetében a második legtöbb, összesen 315 jelentkezés érkezett – közölte Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője.

A Cseh Tamás Program negyedik évadára összesen 625 millió forint áll rendelkezésre. Az Induló előadói alprogram leendő nyertesei is a korábbi évekhez hasonlóan költhetik majd el a támogatásukat, így minimum öt új dal profi rögzítésére, egy hanghordozó fizikai megjelentetésére, egy videoklip elkészítésére, saját promóciójukra, illetve egy lemezbemutató koncertre fordíthatják a Cseh Tamás Programtól kapott forrást.

– Először az induló előadói alprogram pályázatait dolgozza fel az NKA Igazgatósága, akik folyamatosan adják át a kollégiumi tagoknak a formailag elfogadható pályázatokat, illetve a pályázó zenekarok dalainak a linkjeit. A tervek szerint szeptember első hetében dönt a kollégium arról, hogy kiket hív be a meghallgatásra. A meghallgatás várhatóan október első hetében lesz az A38 hajón, de az oda bekerülőket a CSTP Programiroda időben értesíti” – mondta Bajnai Zsolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5412731180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása