Fülesbagoly

Amerikában forgattak klipet a magyar punkok

2017. augusztus 02. - matesas

Miközben Magyarországon főképp a punk-rock műfaj kedvelői ismerik őket, a The Hellfreaks neve már jól cseng Ausztráliában, Németországban vagy akár Alaszkában is. A négytagú banda most egy új videoklippel jelentkezett, amelyet egy gyakorlatilag teljes egészében Amerikában forgattak.the_hellfreaks.jpg

2009-ben alakult meg Budapesten a The Hellfreaks, a zenekart a gitáros Freaky Tiki és az akkor még dobos, immáron frontember énekesnő, Shakey Sue alapította. A psychobilly punk-rock stílusban nyomuló banda 2009 nyarán vette fel első demóját, majd az év végén az együttes több mint 180 zenekar közül nyert a PANKK pályázaton, és az így szerzett anyagi támogatásnak köszönhetően elkészíthették első videoklipjüket. A Boogieman című dal hamarosan a világ egyik legnézettebb youtube videójává vált a nemzetközi psychobilly körökben. A 2010-es év elején „Hell Sweet Hell“ című debütáló lemezük meglepően nagy sikere bejárta a világot Alaszkától Ausztráliáig, két év múlva ezt követte második, „Circus Of Shame” névre hallgató stúdióalbumuk az első koronghoz hasonlóan, a német Longneck Records gondozásában.

hell.jpg

A banda mostanság ismét termékeny időszakát éli. Tavaly újabb lemezt jelentettek meg, az Astoria című korongon kapott helyet a Burn The Horizon című nóta, amelyhez most elkészült egy klassz videoklip is. A videó egy igazán egyedi és különleges közreműködésnek köszönhetően jött létre. Steven Shea (amerikai író, producer, aki korábban már számos videoklipet rendezett, illetve több amerikai filmnek volt a producere), már hosszú évek óta a zenekar rajongója, ezért felajánlotta az együttesnek, hogy profi csapatával elkészít egy teljes videoklipet, melynek rendezői és írói feladatait is magára vállalta. A videó egyediségét a rendezés mellett a forgatási helyszínek adják, hiszen a “viral video” az alkotás egyetlen része, amely Budapesten készült, minden más jelenet az Amerikai Egyesült Államokban található helyszíneken került leforgatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6512710386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása