Fülesbagoly

Melyik a legjobb fesztiválhimnusz?

2017. július 11. - Bagolyhír

Egy valamirevaló fesztiválnak ma már van saját himnusza, legalábbis a rendezvények pr/marketingesei biztosan így gondolják, mert gombamód szaporodnak a rendelésre készült dalok. Most épp Fábián Juli és Zoohacker jött ki a Palóznaki Jazz Piknik indulójával, ennek apropójából meg is néztük, milyen himnuszok születtek az elmúlt években.

volt.jpg

Forrós: Volt Fesztivál facebook-oldala

A Fábián Juli & Zoohacker egy elég patent zenei formáció, Shine című lemezük elejétől a végéig világszínvonal. A Jazz & Wine egy egyszerű, azonnal befogadható popdal, feszthimnusznak oké, de nem ez lesz a legnagyobb közönségkedvenc. Annak ott a Lalalley vagy a Liberation.

A 2013-as Hegyalja Fesztivál himnusza elég nagyot durrant, lévén, hogy a Subscribe dalában Sena, Columbo, Pásztor Anna és Eckü is közreműködött. Mivel Az igazi arcod nem egy nu metal fesztnek készült, a Subscribe sem egy S.O.S.-színtű illetve súlyosságú dallal hozakodott elő. De ettől még szerethető.

A Sziget himnuszok közül egyiket sem pörgetjük otthon vagy úton rotációban. A Sziget himnuszokban az a jó, hogy a hozzá készült videók iszonyat látványosak. Mondjuk minden adott hozzá, mivel az 1 hét együttlét egy rendkívül színes forgatag. A 2016-os videó tetszik a legjobban a szigetesek közül, ezért ezt raktuk az összeállításba.

Magasan a legnézettebb videó az Emlékszem, Sopronban Volt-himnusz. A dalt a Wellhello és a Halott Pénz készítette. Ízlések és pofonok, de az tény, hogy zabálta az ifjúság.

Természetesen az EFOTT-nak is van dala, 2016-ban a Margaret Island szállította le nekik Jumodaddy és Felcser Máté segítségével. Tudjátok, ez az a videó, amiben ruhában úszkálnak.

A Hellóbellónak egy másik indulóban is benne van a keze, ami a Strand Fesztiválnak készült. Ez a szerzemény annyiban lóg ki a sorból, hogy feldolgozás, méghozzá a KFT Balatoni nyarát denszesítették.

A VII. Veréb Fesztiválnak a csornai BlessU komponált egy kedvcsinálót. A videó egy tálca sörből kijöhetett, de mi akkor is szimpatizálunk velük.

A Balaton Sound 2015-ös videója brutál látványos lett. Az alatta hallható hangfelvételt inkább nem kommentálnánk.

Nemcsak a könnyűzenei rendezvényeknek van himnusza, itt van például a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál hivatalos dala. A főszerepben Rost Andrea.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4712657031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása