Fülesbagoly

2018-ban az eredeti felállással turnézik a Smashing Pumpkins?

2017. június 29. - matesas

Egyre erősödnek a hangok, amelyek egy Smashing Pumpkins reunionról szólnak, az eredeti felállás utoljára 18 éve állt együtt színpadon, de Jimmy Chamberlin dobos szerint a 2018-as esztendő fordulópontot jelenthet a zenekar életében.smashingpumpkinsoriginal93.jpg

A Smashing Pumpkins mindig is egy problémás zenekar volt, de talán pont a belőlük áradó, állandó vibrálásnak köszönhetően a 90-es évek egyik legnagyobb hatású bandájává váltak. Miért volt zűrös a SP? Billy Corgan frontember sosem volt százas, ez talán mindenkinek világos, de a hangulatváltozásai mellett a diktatórikus hajlamai is nehezítették a közös munkát. Maximalista lévén mindent felügyelni akart, ha a többiek játéka nem tetszett neki, kiadta az ukázt vagy egész egyszerűen maga játszott fel bizonyos részeket. Aztán ott van Jimmy Chamberlin dobos, akinek egy ideig a drog bárminél fontosabbat jelentett, szenvedélye miatt távoznia is kellett a zenekarból, az 1999-es Adore albumon dobgép helyettesítette az elvarázsolt humán erőforrást. James Iha gitáros és a szexi női basszusgitáros, D’arcy Wretzky helyzete pedig azért nem volt egyszerű, mert nem tartották szem előtt a házi nyúlra nem lövünk alapelvet. A zenekar első komolyabb turnéján egymásba habarodtak, a szerelemnek azonban feszültség, majd szakítás lett a vége.

Szóval így festett a Smashing Pumpkins, ez az ingatag, mégis fantasztikus szerkezet, amely ontotta magából a jobbnál jobb lemezeket. Lehet, hogy épp a káosz volt a közös nevező? Ezt csak maguk a tagok tudnák megmondani, mindenesetre a nagy bumm elkerülhetetlennek bizonyult, 2000-re atomjaira esett a zenekar, D’arcy Wretzky teljesen eltűnt a zenei életből, Iha és Corgan pedig egészen tavalyig szóba sem nagyon állt egymással.

A Mellon Collie albummal és az 1979-nel a csúcsra ért a zenekar:

Most viszont megtörni látszik a jég, már korábban is beszámoltunk róla, hogy Corgan ismét felvette a kapcsolatot Wretzky-vel, Iha pedig vendégzenészként szerepelt egy koncerten. Chamberlin már csatlakozott Corganhez és a dobos egy új interjújában nagyon kedvező fejleményekről beszélt.

– Arról beszélgettünk, hogy jövőre turnézni kellene a banda eredeti felállásával, erre valaki megkérdezte, hogyan tudnánk mindezt összehozni. Azt mondtam erre, három öreg fickó meg egy nő, így nézne ki ez az egész.

Az eredeti lineup utoljára a 2000-ben megjelent Machina/The Machines of God című lemezen játszott utoljára együtt, az interjúban azt is megkérdezték Chamberlintől, hogy képesek volnának-e újra együtt stúdiózni.

– Új zenét rögzíteni? A pokolba is, az nagy móka lenne. Amikor Billy és én összejövünk, elképesztő dolgok történnek.

Utolsó közös lemezük egyik legjobb dala:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1612628819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása