Fülesbagoly

Örmény mészárlás a magyar határnál

2017. június 17. - NagySzabolcs

Nehéz szavakba önteni a System of a Down nickelsdorfi koncertjét. Ha azt írjuk, hogy pusztító, letaglózó, és döbbenetes, akkor talán közelébe járunk a megoldásnak. Egyetlen gyenge pillanata sem volt, minket teljesen letaglózott.
s1.jpg

Először és utoljára 19 éve járt Magyarországon a System of a Down, a debüt lemezzel turnézott, a Slayer hozta el őket a Petőfi Csarnokba. Már akkor is több, mint meggyőzőek voltak, azóta viszont nem sikerült meglesni őket. Most, hogy Nickelsdorfig jöttek, ami ugye Hegyeshalomtól pár kilométer, adott volt, hogy megnézem a cimborákkal. Annak ellenére is, hogy maga a Nova Rock egyáltalán nem csábított. A fesztivál eléggé fapad, árnyék egy szem sem, alulszervezett, nulla tájékoztatás, táblák sehol, applikáció használhatatlan, honlap minimál, fesztiválkártya visszaváltása 2 ablaknál, és még sorolhatnám. Felhúztak két színpadot a mező közepére, aztán viszontlátásra. S mivel egyetlen szemetes sem volt a fesztivál területén, úszott a hulladékban a teljes rendezvény. Az árak ugyanakkor magyar viszonylatban emberesek (sör 4,5 euró), de semmilyen külső körülmény nem szeghette kedvünket, még a négyszeri elázás sem, hiszem várt ránk a System of a Down koncertje. Előtte még belelestünk a Prophets of Rage bulijába. A bandát a RATM háromnegyede valamint a Cypress Hill és a Public Enemy rapperei alkotják. Nekem sajnos nem több a csapat, mint egy haknibrigád, ami a Rage múltjából akar profitálni. A koncertet a Bombtrack és a Killing in the name dalokkal zárták...

Aztán a behirdetett időpontban, másodpercre pontosan elkezdte másfél órás betonozását a System. Duma alig, látvány minimál, lényegében "csak" 30 dal lezúzásáról szólt a koncert. A négy örmény valami elképesztő, letaglózó műsort tolt, szusszanást sem hagyva a nézőnek. A cucc tökéletesen szólt, Serj Tankian hol áriázott, hol megveszekedetten üvöltött, és mindent lemez minőségben. Nem lehet belekötni a koncertbe, egyetlen gyenge pillanata sem volt, az 50-60 ezer rajongó biztosan elégedetten távozott. A végén ott álltunk a mezőn a haverokkal, és némán, sokkos állapotban néztünk egymásra. Amit a System ezen az estén művelt, azt senki más nem tudja.

Setlist:

Soldier Side - Intro, Suite-Pee, Prison Song, Violent Pornography, Aerials, Mind (intro only), Mr. Jack, DDevil, Needles, Deer Dance, Radio/Video, Hypnotize, Dreaming, (middle breakdown only), Pictures, Highway Song, Darts, Bounce, Suggestions, Psycho, Chop Suey!, Lost in Hollywood, Question!, Lonely Day, Kill Rock 'n Roll, B.Y.O.B., This Cocaine Makes Me Feel Like I'm on This Song, Roulette, Cigaro, Toxicity, Sugar

Fotók: Vöröss Levente & Nova Rock facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7612602729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikkentáger 2017.06.18. 13:16:08

Voltak már novarock-on kb. tizenegykéthárom éve. Na ott még sár is volt meg tomboló szél. Zene ua.

gigabursch 2017.06.18. 13:28:57

Sosem jött be, szerintem értelmezhetetlen a zenéjük.
De aki szereti és eljutott rá - a leírás szerint igencsak jól érezhette magát. Virágozzék minden virág!
süti beállítások módosítása