Fülesbagoly

Nemzetközi modell is énekel a különleges mantra zenekarban

2017. május 15. - Bagolyhír

Magyarország egyik legszínesebb és legkülönlegesebb mantra zenekara, a Samsara Boulevard stúdiólemezzel jelentkezik. A trió nemcsak amiatt érdekes, mert muzsikájukban a meditatív zene, a bulizós ska és a jazzes improvizációk is találkoznak, hanem az együttes tagjai is a legkülönbözőbb világból érkeztek. Schrenk Judit énekesnő például a 2000-es évek egyik legfoglalkoztatottabb magyar modellje volt szerte a világban. A Samsara Boulevard albuma június 23-án jelenik meg, és aznap tartják lemezbemutatójukat az Everness Fesztivál nagyszínpadán.

samsara_boulevard_2_foto_sarkadi_eszter_mirka.jpgFotó Sarkadi Eszter Mirka

A Samsara Boulevardnak koncertfelvétele már jelent meg, és hamarosan stúdiólemezzel is kijönnek, ami a Smokefall munkacímet viseli. Az együttes világi embereknek zenél vallási háttér nélkül, és igyekeznek a legsokoldalúbb muzsikával elvarázsolni mindenkit. Zenéjüket a szabadság jellemzi, hol meditatív, hol táncolós ska, de felbukkannak latinos, flamencós és jazzes motívumok is. Mindez annak köszönhető, hogy különböző zenei világból érkeztek, és más-más hétköznapi tapasztalások után találtak egymásra.

Schrenk Judit kórusban énekelt, gregorián éneklést tanult. 15 éven át az egyik legfoglalkoztatottabb magyar modell volt külföldön, az ő arcával adtak el világtermékeket Budapesttől kezdve Athénon és Bangkokon át Tokióig. Bár még időnként vállal reklámfilmekben szerepet, a boldogságot a jógaoktatásban és a zenélésben találta meg.

Mihók Anita a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus gitár szakán végzett, a jazzes latin zene közel áll hozzá. Energia-gyógyászatot is tanult, hangterapeuta képzésen vett részt és Chi Kung edzéseken zenélt. Jelenleg gitárt oktat és hangfürdőket tart Judittal.

Ölvedi Gábor jazzdobiskolát végzett, népszerű session zenész, muzsikusként végigturnézta Európát, és nemcsak az ütőhangszerek mestere, hanem a mongol és a tuvai torokéneket is remekül elsajátította.

A Samsara Boulevard a Buddha FM versenyén idén a 80 induló közül a fődíjat vihette haza. Egyediségük abban is rejlik, hogy hozzávetőlegesen 20 hangszert használnak fellépésiken, és a mantrakoncertek mellett fekvőkoncerteket is tartanak. Eddigi legnagyobb fellépésük június 23-án lesz Alsóörsön, a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében zajló Everness Fesztiválon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4012506721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása