Fülesbagoly

A rockvilág is gyászolja A bárányok hallgatnak rendezőjét

2017. április 28. - Bagolyhír
A szerdán reggel elhunyt Jonathan Demme rendező rajongott a zenéért, és olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Neil Young, a New Order, Bruce Springsteen vagy a Talking Heads.
demme.jpg
 

Hetvenhárom éves korában elhunyt Jonathan Demme Oscar-díjas amerikai filmrendező, olyan művek alkotója, mint A bárányok hallgatnak, a Philadelphia vagy A mandzsúriai jelölt. Demme nem csak egész estés játékfilmeket rendezett, de a pop-rock világ több nagyágyújával is együtt dolgozott, készített klipet a UB40-nek, a New Ordernek, Neil Youngnak, míg Bruce Springsteennel a Philadelphia idejére datálható barátságuk. Demme legfontosabb zenei vonatkozású alkotása azonban jóval régibb, 1984-ben ő rendezte a Stop Making Sense címet viselő Talking Heads koncertfilmet is. Ezzel emlékezünk a zseniális rendezőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8412460189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása