Fülesbagoly

Totálisan kiütött rocksztárok a színpadon

2017. március 31. - matesas

Mindent rögzítenek azok a fránya kamerák. Azt is, ahogy a csutkára beállt énekes lehelete „darabossá” válik, meg azt is, amikor Slash hosszasan értekezik a pöcséről. A rocksztárok sohasem voltak angyalok, és ezt a mellékelt felvétel is bizonyítani fogja.

reszeg.jpg

Manapság kihalófélben van a szokás, hogy a nagy bulikat lekötő rockbandák tagjai a show előtt hullarészegre igyák magukat, a mai zenekarokat minden részletre odafigyelő, szigorú menedzserek irányítják, nem kell a balhé, ellenben a nagy léért illik óramű pontossággal működő koncerteket adni. A 2000-es évekig azonban kicsit másképp működtek a dolgok, egyáltalán nem számított ritkaságnak, hogy a hangverseny előtt alaposan bemelegítettek a srácok, a toxikus mámor ugyanúgy az imázshoz tartozott, mint a hosszú haj vagy a bőrszerkó. A Loudwire egy videóba tömörített néhány vicces jelenetet, amelyekben a zenészek szemmel láthatóan nem álltak a helyzet magaslatán. A főszerepben többek között Slash, Marilyn Manson, Scott Weiland, és a Metallica... Jó józanodást!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9212390971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- duplagondol 2017.04.01. 00:50:22

Mareczky Istvánról, 'Zsírosról', a P. Mobil dobosáról írta Schuster Lóránt a könyvében, hogy a két álló tamja közül az egyiken rendszeresen megterített, rárakva a szendvicseket, buli előtt pedig néha megevett egy rövidkarajt nyolc sörrel. Üvegdob mögött ült, pilleszéken, klottgatyában, és mezítláb vagy rohadó tornacipőben, felül pedig vagy trikó volt rajta vagy semmi. A klottgatáyból, ha kilógott a zacskója, a dobverővel visszanyomta, egyébként az üvegdobon át mozizhattak a hölgy rajongók. Állandóan vizet vett a szájába és Tunyogit, az énekest köpködte, esetleg hozzávágta a dobverőt, ő pedig egy idő után már nem is nagyon mert a közelébe menni.

cardiobascuralis 2017.04.01. 04:19:10

@- duplagondol:
Mareczky István nem tudom milyen körökben volt "Zsíros", de egyébként Totó volt a beceneve.
Amikor 1994-ben a Mobil újraindult, ő meg hazajött, sörözgettünk jó párszor.
Most a hírek szerint már elég ramaty állapotban van szegény Ausztráliában.

Amiket meg Lóri ír, az inkább az olvasóknak szóló mese, mintsem a valóság. Mármint az ivást kivéve.
(A 70-es - 80-as években jelen voltam jó pár koncertjükön.)

- duplagondol 2017.04.01. 07:25:29

@cardiobascuralis: Schusternél Zsíros is, Totó is, egyébként a zenekar legtöbb tagjának többféle beceneve volt. Kékesinél a 'Bajnokot' például több más próbálkozás előzte meg.

A könyvével kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, nyilván jó alkalmat érzett arra, hogy megeresszen egy-két fantasztikus dumát - de hogy ebből a fentiből mennyi a színigazság, meg nem tudnám mondani.

cardiobascuralis 2017.04.01. 14:40:08

@- duplagondol:
Kékesit nem is hívja Bajnoknak senki, aki közelebbről ismeri. Ez a közönségnek szóló becenév.

Nekem azért vannak alapjaim arra, hogy mi lehet igaz, mi nem, mert ifjabb koromban elég sokat mozogtam a zenekar körül. Nemcsak a színpad előtt, közönségként.
süti beállítások módosítása