Fülesbagoly

Chuck Berry leghíresebb száma tíz feldolgozásban

2017. március 20. - matesas

A múlt szombaton 90 esztendős korában elhunyt Chuck Berry maga volt a rock and roll, egyik leghíresebb dalát, a Johnny B. Goode-ot a mai huszonévesek is jól ismerik. Az örökzöld slágert most tíz különböző megszólalásban mutatjuk meg.

chuck-berry.jpg

Jövőre lesz 60 éves a Johnny B. Goode című nóta, amelyre nyugodtan mondhatjuk, hogy kortalan, hiszen manapság ugyanúgy a házibulik egyik kedvenc zenéje, mint két emberöltővel ezelőtt. A dal a megszületése idején nem kevesebbet ért el, minthogy az amerikai fehér és fekete lakosság körében egyaránt topsláger lehetett. A Rolling Stone magazin „Minden idők 500 legnagyszerűbb dala” listáján a hetedik helyen szerepel. Lássuk, halljuk, hogyan adják elő a dalt az egymástól teljesen különböző közegből érkező előadók.

Green Day:

Peter Tosh:

Sex Pistols:

Prince:

Prince (akusztikus):

Buck Owens:

Dr. Feelgood:

Julian Lennon:

The Collins Kids:

Michael J. Fox:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6812353739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása