Fülesbagoly

Budapestre jön a Metallica

2017. március 16. - Bagolyhír

Metallica-koncert lesz a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 5-én. A legendás amerikai heavy metal zenekar nyolc év után tér vissza Magyarországra, ahol hatodszor lép fel története során.

metallica_uj.jpg

A világ egyik legnépszerűbb rockcsapata csütörtökön jelentette be  Hardwired... to Self-Destruct című friss albuma világkörüli turnéjának európai állomásait. A koncertsorozat két esttel indul Amszterdamban szeptember 4-én és 6-án, a magyar fővárosba 2018 tavaszán érkezik a Metallica - közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.
Mint írták, minden megvásárolt koncertjegy mellé ajándék Hardwired... to Self-Destruct album jár, választhatóan digitális vagy CD formátumban. A zenekarral közösen a CID Entertainment három különböző VIP-csomagot is ajánl a koncertekre, amelyek a prémium jegyek mellett olyan további különleges élményeket és szolgáltatásokat tartalmaznak, mint például találkozási lehetőség a zenekarral. A teljes európai koncertkörúton a norvég Kvelertak lesz az előzenekar.
Az 1981-ben alakult Los Angeles-i csapat eddig tizenegy stúdió-, négy koncert-, illetve egy-egy feldolgozás- és filmzenealbumot készített, ezek több mint 110 millió példányban keltek el világszerte. A kilencszeres Grammy-díjas Metallica első lemeze, a Kill 'Em All 1983-ban jelent meg, az akkori felállásból James Hetfield (ének, ritmusgitár), Kirk Hammett (szólógitár) és Lars Ulrich (dobok) ma is a Metallicában játszik, 2003 óta Robert Trujillo a basszusgitáros. Az együttes legsikeresebb dalai közé tartozik a One, az Enter Sandman, a The Unforgiven, a Nothing Else Matters, az Until It Sleeps, a The Memory Remains és a The Day That Never Comes.
A Hardwired... to Self-Destruct album tavaly novemberben jelent meg a csapat saját kiadója, a Blackened Recordings gondozásában, a slágerlisták első helyére került az egész világon, csak az első héten több mint 800 ezer példány fogyott az anyagból.
A Metallica eddig öt alkalommal lépett fel Magyarországon. Az első koncert 1988-ban volt az MTK Stadionban, 1991-ben a Népstadion, majd 1993-ban és 1999-ben ismét az MTK Stadion volt a helyszín. Legutóbb 2010 májusában, a Death Magnetic című lemez turnéján járt Budapesten a Metallica, akkor 40 ezer néző előtt zenélt a Puskás Ferenc Stadionban. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2412342213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása