Fülesbagoly

10+1 zseniális lemez, amely idén 20 éves

2017. január 08. - matesas

Hihetetlenül gyorsan repül az idő, egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy ezt a zenét még fiatalon hallottad először, most meg irány az Aranyalkony Hotel. Az ember, a hús, a test öregszik - a legjobb zenék azonban kiállják az idő próbáját is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6412108801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2017.01.08. 14:46:25

A Tankcsapda connector 567 lemeze az utolsó értékelendő lemezük volt. Azonban már ez is elmarad az ez előtti lemezeiktől.

Void Bunkoid 2017.01.09. 17:18:57

A TCS lemez leginkább ilyen kísérletező alternatív metálféle volt, mint grunge. A depizős grungehullámot még az Az ember tervez idején próbálták meglovagolni pár dallal (köztük azzal a bizonyos egyszerűvel is), ámbár hamar letettek róla arra rájőve, hogy egy kicsit elkéstek vele, tekintve, hogy az 1991-ben pusztító erővel a mainstreambe robbanó grunge vonal egyeduralma gyakorlatilag Kurt Cobain 1994-es halálával még a térhódításánál gyorsabban pukkant ki és tűnt el a balfenéken.

Void Bunkoid 2017.01.09. 17:25:12

@Void Bunkoid: ...ugyanis Cobain után - lehet, hogy túlértékelték, francsetudja, de egyszerűen nem volt kit követni, eltűnt a stílus tulajdonképpeni Beatlese, Dave Grohl is inkább visszatért eredeti hangszeréhez és inkább csinált egy bulizós rockzenekart (amivel máig A-listás előadónak számít), a dühösen kiabáló vagy depisen síró zenekarok helyét meg átvették olyan előadók, mint a RHCP, Alanis Morissette, vagy a cikkben említett, a rockkal szemezgető Prodigy. Sőt, Cobain után alig 2-3 évvel a hagyományos metal is kezdett visszasettenkedni a médiába, először különféle groove metal zenekarok (Machine Head, Pantera), később a Korn-Deftones-Limp Bizkit trió képében :)

Gyingizik 2017.01.09. 21:05:37

@Void Bunkoid: Egyáltalán nem, hiszen a grunge nem kizárólag Nirvana volt. C. halála után az Alice in Chains-nek még voltak grunge albumai, Soundgardennek szintén. Utána jött a grunge 2. hulláma: Stone Temple Pilots, Silverchair. A Pearl jamról jobb nem beszélni, de a Mudhoney a mai napi grunge-ban nyomja.

Void Bunkoid 2017.01.10. 10:26:08

@Gyingizik:

az Alice in Chains nem grunge!!! Az Alice in Chains egy alternatív METÁLzenekar (Cantrell is kijelentette többször is interjúkban, hogy ők igen, metált játszanak). Csak éppen szegényekre rásütötték a grunge jelzőt, mert pont Seattleből valók. De ennyi erővel a Queensryche is az, mert szintén abból a városból valók, és írtak egy keserédes-borongós Silent Lucidityt :)

A Soundgarden oké, de sajnos ők soha nem is voltak ám valami atom mainstream banda, még akkor sem, ha a Fell on Black Days egymagában többet ért, mint a Nirvana teljes munkássága. Ez ugyanígy igaz az STPre vagy a Mudhoneyra is.

A Silverchair máááár inkább a posztgrunge egyik képviselője, akik már a második lemezükre amúgy nagyrészt meg is szabadultak a grunge kliséitől, és inkább egy pop-rock zenekarrá változtak.

A Pearl Jam meg öööö....na azt én valahogy sohasem bírtam, sokkan kegyetlenül odavoltak érte, én Vedder bandáját soha nem tartottam grungenak, csak egy hisztizős műkeménykedő kantribandának :)

Attila Károly 2021.12.26. 03:22:26

A Connektor szerintem a legjobb 'Csapda-lemez. Korábban is írtak jó dalokat, de a lemezek egyben hallgatva mindig csalódást okoztak. A Connektorral történt egy szintugrás. Mind zeneileg, mind tartalmilag. Korábban Bárány, Acapulco, Múlik szintű mesterművekre nem lettek volna képesek, és sajnos utána sem voltak már. Mivel a karrierjük során először kaptak kritikákat a megosztott közönségtől, választás elé kerültek: vagy folytatják - vagyis teszik a dolgukat -, vagy alámennek a közönség igényeinek - és ebben az esetben is teszik a dolgukat. Sajnos tudjuk, melyiket választották. Még két méltó albumra futotta a klasszikus (legjobb) felállás megszűnése után, aztán az instant klasszikus Agyarország után valami végleg elromlott.
süti beállítások módosítása