Fülesbagoly

A Sátánnal karöltve tér vissza Budapestre Marilyn Manson

2016. december 06. - matesas

Igazi koncertcsemege: 12 év után visszatér Magyarországra Marilyn Manson, az industrial metal nagyágyúja 2017. július 20-án lép fel a Budapest Parkban. Emlékezetes: a sokk-rocker 2005-ös budapesti koncertje ellen az egyház és Szikora Róbert is tiltakozott. Mi viszont most inkább örülünk.

marilynmanson_1.jpg

Mindenki döntse el maga, hogy mennyire komolyan vehető figura Marilyn Manson, a Fülesbagoly gyanítja, hogy Brian Hugh Warner ereiben inkább marketinges, mintsem sátáni vér csörgedez, mindenesetre az biztos: Manson egész pályafutását ál-és valós botrányok szegélyezték. A polgárpukkasztásból mindig is jelesre vizsgázó Manson nyakába varrtak már iskolai mészárlást, istengyalázást, pedofíliát, ki tudja, még mit, mi azonban nem a külsőségekkel törődünk, hanem azokkal a remek lemezekkel, amelyeket főképp karrierje elején letett az asztalra.

Az első négy albuma - különösen az 1996-os Antichrist Superstar és az azt követő Mechanical Animals - nyugodtan nevezhető remekműnek, de 2000-es Holy Woodon is sorjáznak az emlékezetes és erős dalok. Az elmúlt évtizedben aztán ellaposodott a produktum, voltaképpen rosszabbnál rosszabb lemezekkel lebegett a felszínen a Manson körül cserélődő tagokkal operáló zenekar, de a 2015-ös The Pale Emperor már ismét egy szerethetőbb darab. Jövőre, egészen pontosan Valentin-napon jelenik meg a Sátánra utaló szójátékkal SAY10-re keresztelt új nagylemez, amelyről Manson biztató dolgokat árult el, mint mondta, a lemez az Antichrist Superstar korszakát idéző lelkiállapotban íródott. Eddig csak egy valamivel több, mint egyperces számrészlet ismert, az megfelelően sötét, ugyanakkor a refrén slágeres, szóval minden reményünk meg van arra, hogy Manson visszatalált a helyes útra. A Budapest Park kedden jelentette be a jövő júliusi koncertet, a szervezők ígérete szerint a koncerten már az új lemez dalait is hallhatjuk.

SAY10:

Érdemes felidézni a 2005-ös, Papp László arénában rendezett koncertet, az az igazság, hogy vegyes érzésekkel távoztam, és úgy emlékszem, hogy ezzel nem voltam egyedül. A fellépést igazi médiahisztéria előzte meg, Mansonról elítélően beszéltek a hazai egyházak képviselői, és még olyan nagyságok is szót emeltek a koncert ellen, mint a gidái gyűrűjében sikert sikerre halmozó Szikora Róbert. A show végül fél ház előtt ment, Manson kissé fásultnak tűnt, bár megkaptuk tőle a kötelező látványelemeket, maszkokat, gólyalábat, tüzes istennyilát, a közönséggel nem igazán kommunikált. Profi, vegytiszta előadás volt, egy remek setlisttel, ám minden különösebb plusz nélkül. Reméljük, jövő júliusban egy tüzesebb Mansont kapunk vissza, ha nem így lesz, hát vigye el az Ördög... Péntektől indul a jegyárusítás, van egy olyan érzésünk, nem árt résen lenni, mert a Budapest Parkot minden bizonnyal megtölti az Antikrisztus földi helytartója.


Itt egy idei, argentínai koncert, kedvcsinálóként:

Marilyn Manson diszkográfia:

Portrait of an American Family (1994)

Antichrist Superstar (1996)

Mechanical Animals (1998)

Holy Wood (2000)

The Golden Age of Grotesque (2003)

Eat Me, Drink Me (2007)

The High End of Low (2009)

Born Villain (2012)

The Pale Emperor (2015)

Say10 (2017)

 

Itt van a 2005 augusztus 23-ai, Papp László Sportarénában rendezett koncert setlistje: 

The Love Song
Irresponsible Hate Anthem
Disposable Teens

mOBSCENE
Tourniquet
Personal Jesus
Get Your Gunn
Great Big White World
Tainted Love
The Fight Song
The Nobodies
The Dope Show
Rock Is Dead
The Golden Age of Grotesque
Sweet Dreams (Are Made of This)
The Beautiful People
Antichrist Superstar

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr312027267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skankhunt42 2016.12.06. 20:18:21

a soproni Volt fesztiválon is volt pár éve, egy közepes koncertet adott. öreg már.
süti beállítások módosítása