Fülesbagoly

Íme a 10 legjobb magyar klip

2016. október 22. - Bagolyhír
Remek a felhozatal, nagyon sok a jó magyar klip, nekünk mégis sikerült kiválasztani a legjobb tizet. Zombiként támadó Michael Jackson, súlyos sex&rock&roll party, gyilkos énekesnő, bokszoló Koncz Gábor. Mozizzatok, véleményezzetek!
00007208.jpg

1. Blind Myself: Lost in Time
Első helye vitathatatlan. Egy 10 pontos animációs videó, humorral, világsztár zenekarokkal, király zenével. Anno az MTV Rock's is tolta, és a világ minden tájáról gratulációk özöne zúdult az alkotóra.
Készítette: Gróf Balázs

2. Wrong Side of The Wall: Purity Itself
Bártan kijelenthető: minden idők legsúlyosabb magyar klipje. Egy igazán kemény bulit mutat be, nem egy megrendezett hollywoodi medencés party-t. Itt minde az, aminek látszik. Pia, tág pupilla, dugás, hányás, rockandroll. 
Készítette: Reich Tamás és Gőbel Ákos

3. Kowalsky meg a Vega: Ennyi csak
Nehéz ennél jobb párosítást kitalálni. Gyerekkorunk kedvenc mesefigurája, Sebaj Tóbiás és Kowalsky egy videóban. Klip, zene, szöveg, szuper mind.

4. Boggie: Parfüm
A magyar verzió közel 10, a francia verzió 7 millió megtekintésnél tart. Nem véletlen. Az ötlet hatalmas, a megvalósítás hibátlan, ez a videó örökre megmarad az emlékezetekben: "tudod, az a retusálós videó".
Rendezte: Lőrincz Nándor, Nagy Bálint

5. Tankcsapda: Mennyország tourist
A dal keletkezésére is érdemes kitéri, pont egy átmeneti időszakban született (Kémeri elment, Fejes érkezett, Cseresznye Amerikában létezett), mégis ebben az időszakban született a Tankcsapda legnagyobb slágere. A videó egy sokszereplős történetet mesél el, lényegében egy profi rövidfilm.
Rendező: Pólik József. Operatőr: Tóth Máté.

6. Péterfy Bori & Love Band: Szép halott
Az idei esztendő egyik legütősebb klipje a Péterfy Bori & Love Band Szép halott című számához készült. A videó több, mint 6 perces, egy igazi mozi, miközben a dal csak a klip felénél kapcsolódik be. Egy thriller elevenedik meg a szemeink előtt, amelyben Bori egy véres erdei leszámolással tesz pontot gyötrelmei végére.
Rendező: Miki357 

7. Bin-Jip: Enter
Lehetett volna a listán a Heavy c. dalhoz forgatott klip is, de mi az Enter mellett tettük le a voksunkat. Dal is, videó is kellően súlyos, és az egészhez hozzájön Harcsa Veronika bája, éteri hangja. Ettől lesz igazán különleges a mű.
Rendezte: Pater Sparrow

8. Superbutt: Pioneer
Superbutt 2003-as Pioneer című dalához készült klip egyszerűen telitalálat. Egy bal horog a néző arcába, egyenesen Koncz Gábortól, aki volt olyan jó arc, és elvállalta, hogy a bokszolót alakítsa Vörös Andrisék zseniális riffjeinek képi ráerősítéseként. Rezgő kamera, hatalmas pofonok, Koncz Gábor - tömény energia.
Rendező, operatőr: Szecsanov Martin

9. Hiperkarma: Délibáb

Egy gyönyörű videó, amely nem csak Budapestet, de Bérczesi Robi énekest is egy más nézetből mutatja meg. Robi a korábbi karmás időszakokhoz képest jóval pozitívabb hangvételt üt meg, mindezt a klipben költői képek illusztrálják, az infrahekkelt kamera csodás látványt varázsol elénk.

10. SONYA - Kitchenfloor:
A 2013-ban készült Kitchenfloor a rákövetkező évben a VIVA Cometen elnyerte a legjobb klipnek járó díjat és bár a Fülesbagoly sosem szédül el a Comet díjzuhatagában, erre a videóra valóban azt kell mondanunk: jó mulatság, férfi munka volt.
Rendezte: Damokos Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5011828977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása