Fülesbagoly

Cicáknak írt lemezt a macskaallergiás zenekutató

2016. szeptember 06. - Bagolyhír

(MTI) - Először ad ki zenei albumot kifejezetten macskák számára egy nagy lemezkiadó.

cat-listening-music-facebook.jpg

Music For Cats (Zene macskáknak) című lemez októberben jelenik meg a Universal Music gondozásában. A zenei album anyagát kifejezetten a cicáknak állították össze - számolt be róla a The Guardian online kiadása.A zeneszámokat, öt klasszikus zenei kombinációt David Teie, a Marylandi Egyetem zenekutatója, az amerikai Nemzeti Szimfonikus Zenekar csellistája komponálta. A lemez elkészítésében a zenekar tagjai is közreműködtek. A muzsikát különösen a felajzott ideges vagy korábban bántalmazott házi kedvencek megnyugtatására ajánlják.
A lemezből egy Kickstarter honlapon meghirdetett kampány keretében már tízezer példányt vásároltak meg.Az album ötlete a tudós elmélete nyomán született: Teie úgy véli, nem csak az embernek van zenei érzéke, az egyes állatokban, köztük a macskákban kialakul. A macskák esetében Teie teóriája szerint a kölyökkorukban hallott olyan kellemes hangokból, mint a madárcsicsergés, a tej szopása vagy az anyaállat dorombolása fejlődik ki. A zenész ugyanakkor úgy véli, a most elkészült lemez nem fog egyaránt tetszeni minden cicusnak, akad majd, amelyik kisétál a szobából, vagy ügyet sem vet rá. Elgondolása szerint ugyanis "a macskák ízlése sem egyforma".
Teie - aki egyébként allergiás a macskákra - 10-12 éve dolgozik a lemezen, és mint megjegyezte, nagy elégtétel számára, hogy miután  oly sokan nem értették, miért fontos számára ez a téma, most az album az egész világon kapható lesz. A különleges vállalkozással egy eddig érintetlen piacra lép be a Universal Music - jelentette ki a lemezcég szóvivője, és hozzátette, hogy végtelen lehetőség áll előttük, például kutyáknak vagy lovaknak is készülhet hasonló album.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1811682001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.09.06. 15:53:27

Valamikor régen a Moby Dick - Ugass Kutya című albumát hallgattam amit a macska is tűrt, egészen a Nyugi című akusztikus gitárjátékig. Szegény attól a tételtől nagyon rosszul érezte magát és kikéredzkedett.
süti beállítások módosítása