Fülesbagoly

Tetőteraszon andalít az Esti Kornél

2016. július 25. - Bagolyhír

Augusztus 4-én az Esti Kornél elringat Titeket az A38 fedélzetén. Sőt, nem csak ringat, de andalít, megérint, suttog, kiabál és megmozgat, ugyanis újra elhozzák akusztikus műsorukat.

esti_kornel_foto.jpg

Az idén 10 éves zenekar eddig négy nagylemezzel büszkélkedhet, megjárták a Sziget nagyszínpadát, elnevezték egyik dalukról a Fishing On Orfű nagyszínpadát és széltében-hosszában bejárták az országot. Az eredetileg csak mezőtúri tagokból álló formáció megjárt tehetségkutatókat is, átestek tagcseréken és székhelyüket Budapestre helyezték, közben pedig szinte töretlen következetességgel hozták és hozzák azt a sűrű, intenzív gitárzenét és érzékletes, sötét szövegvilágot, amivel anno indítottak.
Zenéjük természetéből és feszes energiáikból adódóan így hát viszonylag ritkán mutatják be a dalaikat akusztikus hangszereléssel. Legutóbb tavaly tavasszal hallhattuk őket ebben a formában az Átrium Filmszínház színpadán, ami hatalmas siker volt, így az idén megjelent negyedik nagylemez (Éjszaka van) dalait is szeretnék egy ilyen intimebb környezetben megszólaltatni.
- Ha idén az új lemez összerakását és megjelenését tekintjük a legkomolyabb "Esti Kornél-történésnek", akkor tavaly minden bizonnyal az Átrium Filmszínházban megtartott akusztikus koncertünk kapta volna ezt a címet - vélekedik a fő dalszerző, frontember, Lázár Domokos. - Nagyon a szívünkhöz nőtt akkor ez a műsor és azóta nagyon szeretjük időnként elővenni, bővíteni, faragni rajta: a saját határainkat próbálgatjuk, újraértelmezzük a dalainkat és ez marha izgalmas mindannyiunk számára. Egyszerűen nagyon jó néha kicsit lelassítani és nyugisabb, csendesebb környezetbe ültetni az egyébként eléggé zajos és sűrűn hangszerelt dalainkat. Ez a Tetőteraszos akusztik pedig azért lesz különösen izgi, mert már az új lemez dalaiból is válogattunk a műsorba, így jó néhány dal először lesz hallható "csendesülősen".

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr408913896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása