Fülesbagoly

Asztalhoz ült a zenei szakma és a Petőfi Rádió vezetősége

2016. június 02. - Bagolyhír

Háttérbeszélgetésen vett részt a napokban a magyar könnyűzenei élet színe-java és a Petőfi Rádió vezetősége - értesült róla a Fülesbagoly. A találkozót - ami a sajtó kizárásával történt - Lobenwein Norbert, a Volt Fesztivál, a Balaton Sound és számos más rendezvény tulajdonosa hozta tető alá az Akvárium Klubban.

budamarci.jpgSokan követelik vissza a reggeli műsorba Buda Marcit (Fotó: Buda Márton facebook oldala)


Az esemény előzménye, hogy a Petőfi Rádió az elmúlt hetekben, hónapokban egy átalakuláson ment keresztül, ami hétfőn csúcsosodott ki azzal, hogy a zenei kínálat és a "Nagyon zene" szlogen mellett a műsorvezetői stáb is lecserélődött. Azóta a rádió facebook oldalán elszabadultak az indulatok, és rengetegen követelik vissza a régi hangokat, illetve kedvenc zenéiket. A Petőfiben történt változás természetesen téma volt a múltheti Music Hungary konferencián. Az ottani háttérbeszélgetések, nem épp pozitív szakmai vélemények után vált igazán indokolttá az akváriumos beszélgetés.
A találkozón szinte a teljes szakma megjelent, nagyjából hatvanan, köztük zenészek, menedzserek, zenei kiadók munkatársai, illetve ott volt Pető Zoltán, a rádió főszerkesztője és Papp Dániel, az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója is. A beszélgetésen résztvevő egyik zenésztől megtudtuk, hogy a jelenlévő szakmabeliek aggodalmuknak adtak hangot a rádióban történő változások miatt. Az adó vezetősége leginkább olyan jellegű kérdéseket kapott, hogy mi lesz a rádió által eddig képviselt szubkultúrával, mi a mostani irány, miért cserélték le a reggeli műsorvezetőket, mi lesz a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok rádióban való jelenlétével. A társalgás normális hangnemben zajlott, de informátorunk véleménye szerint eredménytelenül zárult. Petőéktől ugyanis nem sok konkrétum hangzott el, ígéret, garancia pedig végképp nem, inkább csak ilyen és ehhez hasonló kifejezések, hogy "megfontoljuk" és "sok mindenre lesz lehetőség".

Kíváncsian várjuk, mikre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr178771912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.06.02. 23:27:10

egy nagy fos lett a rádió, napok alatt sikerült szétbszni azt ami évek alatt épült fel. szánalmas gagyiszkó.

szekőcei 2016.06.03. 06:13:14

@FILTOL: ja :(

szegény ember klasszefemje lett belőle.. :(

Cila85 2016.06.03. 15:35:03

Mélységesen fel vagyok háborodva!!! Elfogadhatatlannak tartom , hogy a politika ily módon beleszóljon egy rádió életébe. Az, hogy játékszert csinálnak több ezer hallgatóból, csak mert két régi jó barát éppen harcol(...), az egyszerűen nonszensz.

El vagyok keseredve, hogy egy értéket képviselő közszolgálati rádiót egyik napról a másikra , -minden tájékoztatás nélkül- tettek kommerszé, gagyivá, tucattá.

A NAGYON ZENE igenis érték, a kultúra része !!!!

Az "életed ritmusa" pedig csak egy a sok közül....

Szomorú, elkeseredett, dühös vagyok , hogy ezt ma Magyarországon meg lehet tenni.

dr. félázsiai bóvli 2016.06.03. 22:18:26

Papp Dániel hírhamisító. Ki ad egy kalap hajítófát is a véleményére???
süti beállítások módosítása