Fülesbagoly

Bélyegeken szerepel az ötvenéves Pink Floyd

2016. május 26. - Bagolyhír

(MTI) - Bélyegkollekciót adott ki az ötven éves Pink Floyd tiszteletére a brit királyi posta: a rockcsapat elmúlt évtizedeinek emléket állító tíz bélyeg szerda óta van forgalomban.

pink_floyd.jpg

A kollekció darabjain a Pink Floyd ismert albumborítóit és fellépéseiken készített pillanatképek láthatók - írja a BBC online kiadásában. A brit együttes zenéje mellett újító albumborítóival vált ismertté, melyeket vezető grafikusokkal és fotográfusokkal közösen készítettek. A bélyegeken látható a The Piper at the Gates Of Dawn, az Atom Heart Mother, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals és a The Endless River című lemezek borítója. A további négy bélyegen turnéfellépéseken, például az 1966-ban a londoni UFO Clubban adott koncerten készített felvételek láthatóak.
A Pink Floyd egyike volt azoknak a zenekaroknak, amelyek elsőként használtak fellépéseiken látványos fényshow-t és kivetítőket. A rockbandát 1965-ben Roger Waters énekes alapította Nick Mason dobossal, Rick Wright billentyűssel, később csatlakozott Syd Barrett gitáros. 1968-ban David Gilmour gitáros csatlakozott a zenészekhez, röviddel azelőtt, hogy Barrett kilépett. Wright 2008-ban meghalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr468748542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása