Fülesbagoly

Álom marad a pesti Guns 'N Roses koncert

2016. május 23. - matesas

Ugyan a remény hal meg utoljára, és a Fülesbagoly is a Rózsák őszinte híve, mégis kénytelenek vagyunk eloszlatni az ábrándokat: elenyésző esélye van egy őszi budapesti Guns ’N Roses koncert megtartásának. Oknyomoztunk, higgyetek nekünk.

gunsuj.jpg

A múlt héten szenzációs hírt kapott fel a hazai sajtó, a lavinát a HVG indította, a lap arról számolt be, hogy tárgyalások folynak a GNR menedzsmentjével egy budapesti buliról, amelyre ősszel, a Hajógyári szigeten kerülne sor. A lap nem jelölt meg forrást, és bővebb információval sem szolgált, azt mindenesetre tudni lehet, hogy a zenekar gigantikus gázsit, körülbelül 3 millió dollárt (860 millió forint) kér egy-egy fellépésért.

Természetesen a Fülesbagoly stábját is felvillanyozta a hír. E cikk írója is már látta lelki szemeivel, hogy miként az 1992-es népstadionos, valamint a 2006-os arénakoncerten, úgy a banda őszi fellépésén is megrázhatja - egyre gyérülő - hajkoronáját. De ez a headbang alighanem csak álom marad.

Nem árt tudni: Magyarországon két szervezőiroda alkalmas egy ekkora volumenű show megvalósítására. Ez a Live Nation és a Sziget. Csakhogy megkeresésünkre mindkét szervező cég azt közölte: nem tudnak a készülő Guns-buliról.

– A jelenlegi hazai körülmények között egy akkora gázsit, mint amit most a Guns ’N Roses kér, szinte lehetetlen kifizetni - vélekedett a Fülesbagolynak Márkus Éva, a Live Nation margeting és pr-igazgatója. – Az őszi időpont egyébként is nagyon korainak tűnik, hiszen nem igazán lehetséges ilyen rövid idő alatt leszervezni egy ekkora rendezvényt. A GNR Amerikában is a legnagyobb stadionokban lép fel, európai turnéról jelenleg nem tudunk, így számunkra úgy tűnik, hogy ez a hír meglehetősen bizonytalan lábakon áll. Persze száz százalékig kizárni nem merném, de mi most nem folytatunk tárgyalásokat a zenekarral - tette hozzá Márkus Éva.

Marinka Csaba, a Sziget Szervezőiroda pr és kommunikációs vezetője ugyanígy reagált érdeklődésünkre.

– Őszinte sajnálattal mondom, hiszen nagyon szeretem a zenekart, de a Sziget nem szervez Guns ’N Roses koncertet - jelentette ki Marinka Csaba.

És mit mondhat minderre a Fülesbagoly. Mi is nagyon sajnáljuk.

Csekély vigaszul az egyetlen fennmaradt felvétel az 1992-es budapesti koncertről, Axl előadásában a Tavaszi szél vizet áraszt:

És így nyomták az Estrange-et az áprilisi Coachella Fesztiválon:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr18740736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vili Ponczok 2017.01.15. 22:17:43

Menyi lene egy Buda pesti álo jegy?
süti beállítások módosítása